ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Οι «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» φώτισαν τον ουρανό των Γαργαλιάνων! [εικόνες]

Απολαυστικά ήταν τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» στην παράσταση που έδωσαν το βράδυ της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων, αποσπώντας θερμότατο χειροκρότημα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρέλαση των συγκροτημάτων συνοδεία της Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων και την παρουσίασή τους με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου κάθε χώρας. Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από την εκπαιδευτικό Κατερίνα Δρούλια και την αντιπρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Ελένη Τσαγκάρη.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο απερχόμενος δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο οποίος ανέφερε πως ο δήμος εξακολουθεί να είναι εγγυητής αυτής της μεγάλης πολιτιστικής εκδήλωσης, ενώ ευχαρίστησε όλους τους συλλόγους που έχουν αγκαλιάσει τις αρχές της δημοτικής αρχής.

Τα συγκροτήματα από την Αργεντινή, την Βολιβία, το Μπαγκλαντές, την Τσεχία και τις Φιλιππίνες, με τη συμμετοχή του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους μεταφέροντας μέσα από το χορό, τις παραδόσεις, την κουλτούρα και τον πολιτισμό τους.

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας (Μ.Ε.Σ.Κ.).

Όσον αφορά το πρόγραμμα, για σήμερα Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στην πλατεία Φιλιατρών, το Σάββατο την ίδια ώρα θα δοθεί η κεντρική παράσταση στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας και την Κυριακή, επίσης στις 9 το βράδυ, η τελευταία παράσταση και τελετή λήξης στην πλατεία Κοπανακίου.

Δείτε εικόνες:

              

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button