Ελλάδα

Οι κύκλοι της Ιστορίας: Όταν ο Σαμαράς παρέδιδε το ΥΠΕΞ στον πρωθυπουργό Μητσοτάκη (Video)

Διαβολεμένη σύμπτωση; Παιχνίδι της Ιστορίας; Θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει με πολλούς τρόπους αλλά είναι σίγουρα εντυπωσιακό.

Αύριο αναμένεται η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο ΥΠΕΞ, στην οποία ακόμα δεν είναι γνωστό αν εκτός του τέως υπουργού Νίκου Κοτζιά, θα παρεβρεθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πριν από 26 χρόνια ακριβώς (παρά… μία ημέρα) στο υπουργείο Εξωτερικών, το σκηνικό ήταν το ίδιο. Ο υπουργός Εξωτερικών παρέδιδε το χαρτοφυλάκιο στον πρωθυπουργό.

21 Οκτωβρίου του 1992, ο Μητσοτάκης μόλις έχει διώξει τον Αντώνη Σαμαρά από το Υπουργείο Εξωτερικών, αναλαμβάνοντάς το ο ίδιος.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική γραμμή στο συμβούλιο των πολιτικών, παρουσιάζοντας σημείωμα με επτά σημεία δράσης, τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωσταντίνου Καραμανλή και του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι τότε ο ΥΠΕΞ Σαμαράς ήταν 41 ετών και ο πρωθυπουργός 74.

Στις μέρες μας, ο πρωθυπουργός είναι 44 ετών και ο Νίκος Κοτζιάς 67.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button