Τοπικά Νέα

Οι Μεσσήνιοι Αμερικής και Καναδά για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Δείτε τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής – Καναδά

Το 2021 καθιστά μια χρονιά υπέρτατης σημασίας για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες απανταχού της γης καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια ελευθερίας του λαού μας από τον τουρκικό ζυγό. Η επανάσταση του 1821 κατήργησε εμμέσως την έννοιαν παντός ζυγού εις την Ευρώπην ολόκληρη. Τιμούμε και γιορτάζουμε το ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Είναι η κορυφαία στιγμή της νεότερης Ελλάδας ως αφετηρία της Εθνικής μας παληγεννεσίας.
Ως Μεσσήνιοι είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί στο τόπο μας διαδραματίστηκε το τρίπτυχο του επαναστατικού αγώνα: η έναρξη της Ελληνικής επανάστασης του 1821 με την απελευθέρωση της Καλαμάτας, η μάχη του Μανιακίου (Μάιος 1825) και η ναυμαχία του Ναυαρίνο (Οκτώβριος 1827).
Ας εμπνευστούμε από την αρετή, την τόλμη των προγόνων μας και την αγάπη τους για την πατρίδα μας. Ας γιορτάσουμε τα 200 χρόνια ύπαρξης της σύγχρονης Ελλάδας.
!!!!!ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!!!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button