Αγροτικά

Οι πρώτες προβλέψεις πριν τον τρυγητό για Χιλή, Αργεντινή, Ν. Ζηλανδία

Στη Χιλή, κορυφαίοι παραγωγοί όπως ο Torres εκτιμώντας την επίδραση των ακραίων καιρικών συνθηκών, συμπεριλαμβανομένων παγετών και ακραίων θερμοκρασιών που προκάλεσαν πυρκαγιές, προβλέπουν μια μικρή πτώση της αναμενόμενης παραγωγής φέτος. “Είναι ακόμα δύσκολο να προβλέψουμε αριθμούς σε σύγκριση με το 2018 λόγω του γεγονότος ότι, ακόμη και αν ο αριθμός των τσαμπιών είναι καλός, φαίνεται ότι έχουν λιγότερες ρώγες και είναι ελαφρύτερα”, δήλωσε ο Eduardo Jordán, διευθυντής του οινοποιείου Miguel Torres στη Χιλή. “Εάν έπρεπε να ποντάρω, θα έλεγα ότι θα έχουμε ένα έτος παραγωγής ελαφρώς κατώτερο, όπου οι ποικιλίες που είναι πιο ευαίσθητες και εκείνες με τα πιο πρώιμα άνθη θα είναι οι πιο πληγείσες”. Η χαμηλή βροχόπτωση μπορεί επίσης να επηρεάσει ορισμένες περιοχές μη αρδευόμενες. Εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις, αυτό δεν θα ήταν απαραίτητα ανησυχητικό για τη βιομηχανία οίνου της Χιλής αφού μετά από μια καλή συγκομιδή το 2018, το Γραφείο Γεωργικών Μελετών και Πολιτικών (Odepa) ανέφερε όγκο αποθεμάτων στο τέλος 2018 κατά 21% υψηλότερα από το προηγούμενο έτος. Τα αποθέματα ανήλθαν συνολικά σε 12,3 εκατομμύρια εκατόλιτρα στο τέλος του 2018.

Ο ψυχρός καιρός δίνει χρόνο στους παραγωγούς της Αργεντινής

Από την άλλη πλευρά των Άνδεων, οι φόβοι μιας μεγάλης παραγωγής διαλύονται τώρα και οι παραγωγοί επικεντρώνονται στην ποιότητα του τρύγου. Η άνοιξη και νωρίς το καλοκαίρι ήταν δροσερό στο σημείο που ξεφυλλίστηκαν μερικά από τα αμπέλια. Στη συνέχεια, ενέσκυψε ένα πολύ ισχυρό κύμα καύσωνα κατά τη διάρκεια 2 εβδομάδων που επιτάχυνε την τεχνολογική ωριμότητα χωρίς να ικανοποιήσει τη φαινολική ωριμότητα. Για περισσότερο από μια εβδομάδα ένα κρύο μέτωπο το τελευταίο διάστημα φαίνεται να εγκαθίσταται. Αυτό δίνει χρόνο να εξελιχθεί η φαινολική ωρίμαση που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των κρασιών. Αναμένεται πολύ καλή ποιότητα για το φετινό έτος 2019, στο ίδιο επίπεδο με τις 2 τελευταίες χρονιές που ήταν εξαιρετικές. Όσον αφορά τις αποδόσεις, η Αργεντινή βρίσκεται στους μέσους όρους των τελευταίων ετών.

Χαμηλές αποδόσεις στη Νέα Ζηλανδία

Στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού, στη Νέα Ζηλανδία, που ο οινοτουρισμός αποτελεί προτεραιότητα για πολλά οινοποιεία που βρίσκονται στη μεγαλύτερη περιοχή παραγωγής Marlborough, η παραγωγή όσον αφορά τους όγκους, προβλέπεται χαμηλότερη από την αναμενόμενη, αφού η ανθοφορία και οι θερμές, ξηρές συνθήκες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, μείωσαν το δυναμικό παραγωγής στο Marlborough. Η πτώση στην απόδοση, η οποία επικεντρώνεται κυρίως στις ποικιλίες Pinot Noir και Chardonnay, δημιούργησε εξαιρετικά έντονο επίπεδο χαρακτηριστικών. Θετική είναι και η επίδραση της μείωσης του όγκου στις τιμές σε μια περιοχή όπου η ζήτηση παραμένει υψηλότερη από την προσφορά.

Η μείωση της διαθεσιμότητας εξαιτίας των κλιματικών συνθηκών προβληματίζει τους Νεοζηλανδούς οι οποίοι αναζητούν πρακτικές που καθιστούν το αμπέλι λιγότερο ευάλωτο.

Πηγή: http://keosoe.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button