Τοπικά Νέα

Οι συνεργαζόμενες παρατάξεις με Λεβεντάκη πρέπει να ξεκαθαρίσουν που ανήκουν

Για πρώτη φορά δημοτικοί σύμβουλοι είναι ταυτόχρονα αντιπολίτευση και συμπολίτευση – Πρέπει να ξεκαθαρίσουν που ανήκουν

Οι παρατάξεις της Χάιδως Παναγιωτοπούλου και του Στάθη Ανδρινόπουλου, με τη χρήση του νόμου Θεοδωρικάκου, φαίνεται πως πατούν συγχρόνως σε δύο βάρκες, καθώς το ένα πόδι βρίσκεται στην αντιπολίτευση και το άλλο στη συμπολίτευση, με έμμισθες θέσεις μελών τους στη διοίκηση του Δήμου, δημιουργώντας έτσι πολιτική σύγχυση και κατ’ επέκταση στρέβλωση θεσμών και ψήφου δημοτών. Οι ρόλοι όμως είναι διακριτοί και ευδιάκριτοι. Άλλος ο ρόλος της συμπολίτευσης που είναι η παράταξη του δημάρχου που διοικεί τον Δήμο και άλλος είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης στην οποία ανήκουν όλες οι λοιπές παρατάξεις πλην της παράταξης δημάρχου.

Οι συνεργαζόμενοι με τον κ. Λεβεντάκη πρέπει να ξεκαθαρίσουν δημόσια και ανοιχτά που ανήκουν. Είναι με την παράταξη δημάρχου ή είναι εκεί που τους έστειλε ο Τριφυλιακός λαός με την ψήφο του, δηλαδή στην αντιπολίτευση; Δεν γίνεται να έχουν διοριστεί σε έμμισθα αξιώματα της διοίκησης του δήμου από τον δήμαρχο Τριφυλίας αλλά να μην ανήκουν στην παράταξή του και να είναι την ίδια στιγμή στην αντιπολίτευση, αποτελεί στρέβλωση των θεσμών.

Δεν γίνεται οι δημοτικοί σύμβουλοι των συνεργαζόμενων παρατάξεων να ανήκουν στην αντιπολίτευση ως παρουσίες… αλλά στη συμπολίτευση ως ψήφοι!

Οι δύο παρατάξεις θα μπορούσαν να συνεργαστούν ευθέως και μετά από προγραμματική σύγκλιση εάν έκαναν σύμπραξη με την παράταξη του Δημάρχου οπότε θα λογίζονταν οι συμπράττοντες ως μέλη της παράταξης δημάρχου και οι παρατάξεις τους ενιαία παράταξη του δημάρχου! Όμως να συνεργάζονται για έμμισθη θέση αλλά να λένε ότι είναι στην αντιπολίτευση δεν πείθει τον κόσμο.

Πάντως, ο θυμόσοφος λαός λέει πως… «όποιος πατά σε δυο βάρκες, στο τέλος πέφτει στη θάλασσα».

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button