Δήμος ΜεσσήνηςΔήμος Πύλου - Νέστορος

Οι “φύλακες της φυσικής ομορφιάς” στη Στενωσιά Πυλίας

Ο Βαλάντης Καλογερόπουλος-ο Τάσος Γεωργιτσόπουλος και ο Αντώνης Σταματελόπουλος στους οποίους ο φορέας ψηφιακής προβολής “Στην ομορφιά που χάνεται” αυτές τις ημέρες και μέσα από το διαδίκτυο προβάλλει και παρουσιάζει συνεχώς είνια οι πρωτεργάτες και αυτοί που εμπνέυστηκαν οραματίστηκαν και θυσίασαν τεράστιο χρόνο από την προσωπική τους ζωή για να παραδώσουν ένα επίγειο παράδεισο που έχει ως σημείο αναφοράς τους καταρράκτες της Στενωσιάς.

Σήμερα πλέον οι καταρράκτες της Στενωσιάς δέχονται επισκέπτες από όλη την Ελλαδα είτε αυτοί είναι οργανωμένοι σύλλογοι ή μεμονομένοι λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού και της εξερεύνησης της φύσης. Ωστόσο καθώς έχει οργανωθεί με ήπιες παρεμβάσεις και πολύ κόπο φυσικά είναι ένας ιδανικός χώρος για εκδηλώσεις και οικογενειακές αποδράσεις μέσα στη φύση και δίπλα από τρεχούμενα νερά για όλη την οικογένεια και για όσους ακόμη λατρεύουν τη φύση αλλά δεν μπορούν να ακολουθήσουν την μεγάλη διαδρομή του μονοπατιού με τις πολλές εναλλαγές και εκπλήξεις. Το χωριό πλέον ευημερεί, πνέει ένας άνεμος αναγέννησης και ελπίδας καθώς γεμίζει συχνά ασφυσκτικά από επισκέπτες.

Οπως δηλώνει και ο πρόεδρος του συλλόγου Βαλάντης Καλογερόπουλος ένα μεγαλόπνοο σχέδιο είναι το μονοπάτι να γίνει καλντερίμι. Ο Τάσος Γεωργιτσόπουλος είναι ο ταμίας του συλλόγου ενώ ο Αντώνης Σταματελόπουλος είναι αντιπρόεδρος του συλλόγου και πρόεδρος της τοπικής κοινότητας. Την επιμέλεια των αφιερωμάτων μέσα από τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ¨Στην ομοερφιά που χάνεται” έχει ο Γιάννης Λάσκαρης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button