Κόσμος

Οι S-500 έρχονται – Νέα στοιχεία για το τρομερό αντιαεροπορικό ρωσικό σύστημα (Photo)

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την πλήρη ενταξη στο αντιαεροπορικό-αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα της Ρωσίας των S-500 που μαζί με τους S-300 και τους S-400 εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν ένα αδιαπέραστο τείχος για κάθε αντίπαλο.
Καθώς ο χρόνος φθάνει, φωτογραφία του εκτοξευτήρα του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-500 Prometheus διέρρευσε στο διαδίκτυο. Πρόκειται για ρυμουλκούμενο όχημα με αφαιρούμενους χώρους μεταφοράς και εκτόξευσης αντιαεροπορικών πυραύλων καθώς και καμπίνα.

Σύμφωνα με την περιγραφή της φωτογραφίας, το σύστημα PU 55P6 βρίσκεται πάνω σε ρυμουλκό όχημα BAZ-69096 με σύστημα τροχών 10×8. Αυτή η βάση επελέγη ως κύριο όχημα για τους S-500. Έχει ιπποδύναμη 550. Ο εκτοξευτήρας 55P6 ανήκει στο τμήμα μεταφοράς του «Prometheus». Χρησιμοποιεί πυραύλους από το οπλοστάσιο των S-400 και είναι σχεδιασμένο για να αντιμετωπίζει αεροσκάφη και πυραύλους κρουζ.
Η μονάδα παρακολούθησης πυραύλων έχει διαφορετικές βαλλιστικές εγκαταστάσεις στην ίδια όμως λογική. Χαρακτηριστικό του συστήματος είναι ότι χρησιμοποιεί συνδυασμό πολλών ραντάρ που λειτουργούν σε διαφορετικό εύρος ανιχνεύοντας στόχους. Με μία εκτόξευση οι S-500 μπορούν να καταρρίψουν έως 20 βαλλιστικούς πυραύλους.
Σημειώνεται ότι, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας θα αποκτήσουν τα πρώτα συστήματα αεροπορικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς S-500 Prometheus το 2021.
Πηγή: onalert.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button