Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά ΝέαΦιλιατρά

Ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών [εικόνες]

Ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών με τη ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ και την εμφάνιση των τμημάτων της Φιλαρμονικής και του Χορευτικού στην κεντρική Πλατεία των Φιλιατρών.
Την Κυριακή 7/8/2022 τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών υποδέχτηκαν τους συμπολίτες τους στο όμορφο Πάρκο τους, στη ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ όπως την ονομάζουν, για να τους παρουσιάσουν «μερικά από τα όμορφα πράγματα που έμαθαν στα παιδιά τους στο ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, τη ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ και στο ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ τη χρονιά που πέρασε».
Η πρόεδρος Παντελάκη Παρασκευή καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους λέγοντας: «Είμαστε όλοι μέλη μιας μεγάλης ομάδας που ονομάζεται Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών και που αποτελείται τα δώδεκα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, από εσάς που μας εμπιστεύεστε ότι πιο πολύτιμο έχετε, τα παιδιά σας, και από εκείνους που φροντίζουν να μας παρέχουν τα υλικά, τα εργαλεία και τους πόρους ώστε να διευκολύνουν το έργο μας. Απόψε λοιπόν αφιερώνουμε την εκδήλωση αυτή σε όλους εκείνους που μας νοιάστηκαν! Ιδιαίτερα τιμούμε τους ομογενείς Διονύσιο Αγγελάκη, Κωνσταντίνο Αγγελάκη και Σταμάτη Ηλιάδη, και τις οικογένειές των, για την ευγενική συνεισφορά των στην αποκατάσταση του μαντρότοιχου και των κιγκλιδωμάτων του Πάρκου της Βλαχέρνας. Δεν το κάνουμε μόνο για το έργο που προσφέρουν. Το κάνουμε κυρίως για το νόημα αυτής της πράξης. Ο μαντρότοιχος που περιβάλλει το Πάρκο της Βλαχέρνας είναι ένα έργο τέχνης. Κατασκευάστηκε μετά την κατοχή από πελεκητό πωρόλιθο σε εξαγωνικό σχήμα παρουσιάζοντας εξωτερικά την όψη κηρήθρας. Είναι μοναδικός, δημιούργημα μαστόρων με μεράκι και γνώσεις στην τέχνη της πέτρας. Μαζί με το Πάρκο αποτελούν ένα στολίδι στη βόρεια είσοδο της πόλης των Φιλιατρών».
Οι τρεις ομογενείς τιμήθηκαν από το Σύλλογο ιδιωτικά, με την απονομή μιας τιμητικής πλακέτας.
Στη συνέχεια ακολούθησε μια μαγευτική συναυλία από τη Φιλαρμονική του Συλλόγου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Παναγιώτη Φωτεινέα. Ακούστηκαν τα μουσικά κομμάτια: Rolling in the deep της Αdelle, Smooth του Santana, O Aλεξανδρινός της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Seven nation army των The White Stripes, The pink panther του Henry Mancini και Batman, σουίτα απ τις ταινίες The dark knight και the Batman.
Μετά τη Φιλαρμονική εμφανίστηκαν τα χορευτικά τμήματα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων από το ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ του Συλλόγου. Τα παιδιά και οι έφηβοι χόρεψαν χορούς της Ρούμελης και της Μικράς Ασίας. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά ήταν τα τμήματα των ενηλίκων που χόρεψαν χορούς της Ρόδου και της Χίου φορώντας τις υπέροχες φορεσιές των περιοχών αυτών. Τη διδασκαλία των χορών έκανε ο χοροδιδάσκαλος Άρης Θεοδωρόπουλος.
Στη ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ παραβρέθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Στριμπάκος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης. Παρόντες ήταν ακόμα ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θανάσης Ζέρβας, ο τέως Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Φανή Σιούτη, η πρόεδρος των Μεσσηνίων Αμερικής Καναδά Καίτη Σάμπαλη, ο πρόεδρος της αδελφότητας των εν Αθήναις Φιλιατρινών Στάθης Χαρτάλος, η πρόεδρος του ΠΥΡΣΟΥ Μαίρη Γκότση και πάρα πολλοί φίλοι του Συλλόγου. Η βραδιά στο Πάρκο τελείωσε με κέρασμα σε όσους παραβρέθηκαν.
Η ίδια εκδήλωση κατά τη συνήθεια πολλών χρόνων μεταφέρθηκε την Τετάρτη 10/8/2022 στην πλατεία της πόλης που ήταν κατάμεστη από κόσμο.
Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι τώρα τον Αύγουστο ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών εκτός από τις δύο παραπάνω μουσικοχορευτικές βραδιές, πραγματοποίησε το Διήμερο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι για παιδιά στις 1 και 2/8/2022 όπου τη δεύτερη μέρα φιλοξενήθηκε η συγγραφέας Βίβιαν Τσαμαδού. Στις 3/8/2022 παρουσίασε το βιβλίο του Θόδωρου Μαραγκού «Ο δάσκαλος της Αρκαδίας και ο Τάλως 21ος αιώνας». Την Πέμπτη 11/8/2022 ο Σύλλογος φιλοξένησε στο Πάρκο ένα ξεχωριστό φεστιβάλ για παιδιά με τίτλο “ΜΕΡΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΚΟΝΗ” σε οργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δ. Τριφυλίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button