Πολιτική

Οξύνεται η κόντρα Ν.Δ. με Τατούλη

Στις… επάλξεις παραμένουν οι αντιμαχόμενες πλευρές της περιφερειακής αρχής και μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Καλαμάτα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, προσπαθώντας να επιβληθεί στην παράταξή του ή τουλάχιστον να εξασφαλίσει μια σιωπηρή ανοχή μέχρι το τέλος της πενταετίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημαρίδας “Ελευθερία” Οπως αποδεικνύεται, το ρήγμα μεταξύ των “γαλάζιων διαφωνούντων” και της “προεδρικής φρουράς” τείνει να γίνει αγεφύρωτο, καθώς τα “πάθη” υποδαυλίζονται και από εξωπαραταξιακούς παράγοντες με αναρτήσεις στο Διαδίκτυο.

Η σύγκρουση αυτή την περίοδο, μετά τις βολές του “γαλάζιου” βουλευτή Κώστα Βλάσση στην Αρκαδία, έχει μεταφερθεί στη Μεσσηνία και ειδικά στο Διοικητήριο, όπου οι αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλειφέρη και Ντίνα Νικολάκου δύσκολα μπορούν να κρύψουν την αντιπαλότητά τους. Εξίσου δύσκολα κρύβονται οι φιλοδοξίες της Αντωνίας Μπούζα που δεν θα έλεγε όχι σε μια θέση αντιπεριφρειάρχη, αν η κ. Αλειφέρη εξαναγκαζόταν σε παραίτηση από τον επικεφαλής κ. Τατούλη.

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται και ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, καθώς πρέπει να διαλέξει αν θα αποστασιοποιηθεί ή αν θα παραμείνει πιστός στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και θα διαφωνήσει ανοιχτά με τον κ. Τατούλη, γεγονός που θα σηματοδοτήσει και τη ρήξη της περιφερειακής παράταξης με ένα μεγάλο τμήμα της Νέας Δημοκρατίας – ή και συνολικά με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κανένας στο Διοικητήριο της Μεσσηνίας δεν θα πέσει από τα σύννεφα αν αύριο το πρωί τα βροντήξει και παραιτηθεί από αντιπεριφερειάρχης ο κ. Μαντάς, η κ. Αλειφέρη, ή και οι δύο μαζί. Κανένας όμως δεν θα στοιχημάτιζε και υπέρ των παραιτήσεων, αφού οι αντιπεριφερειάρχες δείχνουν απρόθυμοι να αφήσουν τη θέση τους και το μισθό τους.

 

ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ

 

Σε κάθε περίπτωση η ένταση δεν αποκλιμακώνεται. Στη συνέχιση των αντιπαραθέσεων συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι ιστοσελίδες που πρόσκεινται φιλικά στον Αντώνη Σαμαρά και την Ντίνα Νικολάκου. Τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο της διαμάχης βρέθηκε το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης, μετά από σχετικά ρεπορτάζ, στα οποία απάντησαν από το… Facebook η σύμβουλος Αντωνία Μπούζα και στη συνέχεια με ανακοίνωση η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.

«Ούτε λειτουργήσαμε ποτέ κάτω από πιέσεις και εκβιασμούς, ούτε θα το κάνουμε ποτέ. Το συμφέρον των πολιτών ήταν και παραμένει ο αποκλειστικός οδηγός μας» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της κ. Νίκολακου, στέλνοντας μήνυμα προς την απέναντι όχθη.

 

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ανεξάρτητα όμως από τις επικοινωνιακές αψιμαχίες, το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο θα θεραπεύσει τη χαίνουσα πληγή η Νέα Δημοκρατία. Η ηγεσία του κόμματος δεν μπορεί να κλείνει διαρκώς τα μάτια παριστάνοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το πρόβλημα – αφού αποδείχτηκε ότι οι αντιθέσεις οξύνθηκαν αντί να αμβλυνθούν, όπως πίστευαν όσοι θεώρησαν πρόσκαιρη τη διαφωνία για τη ΣΔΙΤ διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι ότι οι τομεάρχες Μάκης Βορίδης και Γιώργος Κουμουτσάκος (που είναι υπεύθυνοι για τα ψηφοδέλτια της Πελοποννήσου σε δημοτικές και εθνικές εκλογές) έχουν χάσει τον ύπνο τους, καθώς είναι αρκετά έμπειροι για να διακρίνουν τον κίνδυνο πρόκλησης ανεπανόρθωτου ρήγματος στους κόλπους του κόμματος. Με δεδομένο μάλιστα ότι τόσο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας όσο και ο δήμαρχος Αργους Δημήτρης Καμπόσος έχουν σηκώσει δικό τους μπαϊράκι, γίνεται κατανοητό ότι ο εφιάλτης της Πειραιώς στο δρόμο για τις κάλπες της Πελοποννήσου τείνει να γίνει μόνιμος.

Θ.Λ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button