ΑγροτικάΤοπικά Νέα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Θέμα ωρών να ανοίξει το ΟΣΔΕ για τη ενεργοποίηση των δικαιωμάτων

Σήμερα, το αργότερα αύριο οι βγαίνουν εφαρμοστικές εγκύκλιοι και ξεκινά η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων – Ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους από τη νέα χρονιά το σύστημα

Αν όχι σήμερα Τετάρτη, σίγουρα αύριο Πέμπτη 8 Ιουνίου, αποστέλλονται οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ για να ανοίξει, επιτέλους, το σύστημα του ΟΣΔΕ του 2023 και να μπει σε εφαρμογή η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, που εμπεριέχει τεράστιες αλλαγές για τις επιδοτήσεις των Ελλήνων αγροτών, που βασίζονται κυρίως στην “πράσινη” πολιτική των Βρυξελλών στα ζητήματα της αιρεσιμότητας (που χωρίς την τήρησή της θα μειώνεται ακόμα και η βασική ενίσχυση) και των οικολογικών σχημάτων.

Τη ρητή αυτή διαβεβαίωση έδωσαν στους εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων ολόκληρης της χώρας, το μεσημέρι της Τρίτης 6 Ιουνίου, σε συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εκπρόσωποι του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μάλιστα, βγήκε διαδικτυακά και μίλησε στους συνεταιριστές ο πρόεδρος του Οργανισμού Ευάγγελος Σημανδράκος, διαβεβαιώνοντάς τους ότι το σύστημα θα εφαρμοστεί σωστά!

Από την ώρα που το σύστημα θα ανοίξει, θα μείνει ανοιχτό μέχρι τις 21 Αυγούστου για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων και μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι διορθώσεις για να κλείσει και να δρομολογηθούν οι πληρωμές της πρώτης και της δεύτερης δόσης των αγροτικών επιδοτήσεων μετά τα μέσα Οκτωβρίου η βασική και στα τέλη της χρονιάς η εξόφληση.

Αυτό που όμως αποτελεί μία ευχάριστη εξέλιξη, που δεν έχει προηγούμενο, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν χθες, ήταν ότι το ΟΣΔΕ από του χρόνου θα ανοίξει και δε θα ξανακλείσει, με τους παραγωγούς να μπορούν να εφαρμόζουν ανά πάσα στιγμή μέσω των φορέων ενεργοποίησης όσες αλλαγές θέλουν, για να ενταχθούν σωστά στα οικολογικά σχήματα, που θα τους δώσουν την επιπλέον ενίσχυση με βάση τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button