Αγροτικά

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιες πληρωμές θα γίνουν πριν από τη δεύτερη κάλπη

Νέο στόχο έχει θέσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, καθώς προγραμματίζει να ολοκληρώσει τις πληρωμές της ΕΑΕ 2022 πριν από την 25η Ιουνίου!

Όπως μαθαίνουμε, τα στελέχη του Οργανισμού, με επικεφαλής τον Ευάγγελο Σημανδράκο, είναι εμφανώς ικανοποιημένα για τις πληρωμές που ολοκληρώθηκαν μέσα σε περίπου δύο μήνες και σίγουρα πριν από την 21η Μαΐου.

Όπως λένε, μόνος του ο Οργανισμός –χωρίς τη στήριξη ή τη βοήθεια του ΥΠΑΑΤ– στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ολοκλήρωσε πληρωμές ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Η ικανοποίηση βέβαια έχει και πολιτική χροιά, αφού ο στόχος να γίνουν οι πληρωμές πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου επετεύχθη, με τον ΟΠΕΚΕΠΕ τώρα να οδεύει για πληρωμές πριν από τον δεύτερο γύρο.

Έτσι, αναμένεται πριν από την 25η Ιουνίου να πραγματοποιηθεί:

✱ Εκκαθάριση της Βασικής Ενίσχυσης και του Πρασινίσματος έτους 2022.

✱ Εκκαθάριση Συνδεδεμένων Ενισχύσεων έτους 2022.

✱ Προκαταβολή Αγροπεριβαλλοντικών δράσεων.

✱ Συμπληρωματικές πληρωμές δράσεων σε δικαιούχους κατόπιν ελέγχων κ.λπ., όπως στην περίπτωση των Βιολογικών.

Δικαιώματα

Εν τω μεταξύ, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μαθαίνουμε ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί ο υπολογισμός των δικαιωμάτων ενίσχυσης. «Δουλεύεται» μάς εξηγεί ανώτατο στέλεχος και συμπληρώνει πως αμέσως μετά θα ολοκληρωθούν και οι Μεταβιβάσεις των Δικαιωμάτων (περίπου 33.000).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button