Κόσμος

Οργή στην Ινδία: Καθηγητής χαστουκίζει χωρίς έλεος μαθητή του

Βίντεο που καταγράφει έναν καθηγητή στην Ινδία να χαστουκίζει πολλάκις μαθητή του έγινε viral και προκάλεσε διεθνή οργή.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό μέσο, The Independent , το περιστατικό συνέβη σε εκπαιδευτικό κέντρο στο Σριναγκάρ της Ινδίας. Ο εν λόγω άγνωστος μαθητής φέρεται να μην ζήτησε από τον δάσκαλό του «άδεια» για να κάνει κάτι. Ο δάσκαλος φαίνεται πως ήθελε να τον τιμωρήσει παραδειγματικά για τους υπόλοιπους μαθητές.

Στο βίντεο που διαρκεί 44 δευτερόλεπτα, ακούγεται ο καθηγητής να ρωτάει κάτι τον μαθητή. Πριν προλάβει να απαντήσει, αρχίζει να τον χαστουκίζει πολλές φορές στο κεφάλι, με τέτοια δύναμη που του φεύγουν τα γυαλιά και η μάσκα. Ο μαθητής κοιτάζει στο πάτωμα ταπεινωμένος.

Χρήστες του Twitter αντέδρασαν έντονα για το περιστατικό βίας καταγγέλλοντας ανοιχτά τον εκπαιδευτικό, που ταυτοποιήθηκε ως καθηγητής χημείας.

«Πρέπει να ληφθούν μέτρα εναντίον του. Καταπάτησε τα δικαιώματα μαθητή. Είναι παράνομο και δεν πρέπει να συμβεί ξανά» γράφει ένας χρήστης.

Σύμφωνα με το άρθρο 17 του νόμου για το δικαίωμα στην εκπαίδευση της Ινδίας το 2009 , απαγορεύεται αυστηρά η «σωματική τιμωρία και η ψυχική παρενόχληση» των παιδιών.

Μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το περιστατικό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button