Πολιτική

Ορκίστηκε η νέα Βουλή – Όλα όσα έγιναν σε φωτογραφίες

Περίπου μία ώρα διήρκησε η ορκωμοσία της νέας Βουλής με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να εύχεται μετά την ολοκλήρωση της τελετής  «καλή δύναμη σε όλους και τον καθένα ξεχωριστά»

Με θρησκευτικό θρησκευτικό όρκο ορκίστηκε η πλειονότητα των βουλευτών της Νέας Δημορκατίας, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λυσης, τρεις βουλευτές ορκίστηκαν στο Κοράνι ενώ ακολούθησε ο πολιτικός όρκος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και βουλευτές από το ΜεΡΑ 25.

Η προσέλευση των 300 βουλευτών ξεκίνησε από τις 10 το πρωί.

Στη Βουλή εκπροσωπούνται έξι κόμματα, η Νέα Δημοκρατία με 158 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με 86, το Κίνημα Αλλαγής με 22, το ΚΚΕ με 15, η «Ελληνική Λύση» με 10 έδρες, η «Μέρα 25» με 9 έδρες.

Θα ακολουθήσει την Πέμπτη η εκλογή προεδρείου.

Η πλειοψηφία έχει ανακοινώσει ότι θα προτείνει για τη θέση του προέδρου τον Κωνσταντίνο Τασούλα ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στην ΚΟ του κόμματος ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει για πρόεδρο της Βουλής τον προτεινόμενο από το πλειοψηφούν κόμμα.

Το ποσοστό της ανανέωσης φτάνει το 43%. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Νέα Δημοκρατία από τους 158 βουλευτές οι 63 είναι νέοι βουλευτές. Η ΝΔ και το ΜέΡΑ25 κατέχουν και το ρεκόρ των νεότερων βουλευτών, με την εκλογή στη Δυτική Αττική του «γαλάζιου» Ευάγγελου Λιάκου, που είναι μόλις 29 ετών και της Μαρίας Απατζίδη, επίσης 29 ετών, που εξελέγη με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη στην Ανατολική Αττική.

Ο αρχαιότερος βουλευτής της Βουλής είναι ο Γιάννης Τραγάκης που εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 1974 και εξελέγη και σε αυτή τη Βουλή, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να κρατήσει τη έδρα στη Δυτική Αθήνα και όχι στη Β’ Πειραιά, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Τραγακη, που αν και ήρθε δεύτερος σε αυτές τις εκλογές, να είναι ξανά βουλευτής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button