ΠολιτικήΤοπικά Νέα

Ορκίστηκε μόνος του ο Αντώνης Σαμαράς

Ο Αντώνης Σαμαρά απουσίαζε στις ΗΠΑ καθώς επιλέχθηκε από το κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα Harvard Business School ως μία από τις πέντε εξέχουσες προσωπικότητες των αποφοίτων της σχολής

Ολοι τους και μόνος του.. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της φωτογραφίας από την ορκωμοσία του Αντώνη Σαμαρά στο ελληνικό κοινοβούλιο . Ο πρώην πρωθυπουργός ως εκλεγμένος βουλευτής του κοινοβουλίου δεν μπορούσε να παρευρεθεί στο τελετουργικό της Κυριακής έτσι χτες (σς σήμερα) και λίγο πριν την διάλυση της βουλής το ίδιος ορκίστηκε μόνος του με το στιγμιότυπο να καταγράφεται από στενό του συνεργάτη. Ο Αντώνης Σαμαρά απουσίαζε στις ΗΠΑ καθώς επιλέχθηκε από το κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα Harvard Business School ως μία από τις πέντε εξέχουσες προσωπικότητες των αποφοίτων της σχολής, στους οποίους απονεμήθηκε το βραβείο Alumni Achievement Award . Πρόκειται για την ύψιστη τιμητική διάκριση με τον Αντώνη Σαμαρά να αποτελεί τον μόνο Ευρωπαίο πολίτη που τιμήθηκε με αυτή. Όπως επισημαίνεται από το Χάρβαρντ “για πάνω από 50 χρόνια το βραβείο Alumni Achievement Award έχει απονεμηθεί σε προσωπικότητες των οποίων το στρατηγικό όραμα καθοδηγεί την εργασία τους, η δημιουργικότητα και το πνεύμα καινοτομίας εμπνέουν όσους είναι δίπλα τους, ο χαρακτήρας και οι αξίες τους είναι υποδειγματικές και η ηγεσία τους είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση”.

Στην ορκωμοσία του βρέθηκαν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, καθώς και ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης

Σχετικά Άρθρα

3 Σχόλια

  1. “Οι ομάδες του τομέα της υγείας εργάζονται πάνω στην διαμόρφωση του προγράμματος” ήταν η απάντηση της κας Ζαχαράκη, υπερεπιτυχημένης (βάση ψήφων) βουλευτή του πασοκικού μορφώματος της ΝΔ, στην παρατήρηση του συντονιστή της εκμπομπής Evening Report στο One Channel πως παρότι ο τομέας της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα βρίσκεται σε πάρα πολύ κακή κατάσταση το πασοκικό μόρφωμα της ΝΔ δεν έχει παρουσάσει καν προγραμματικές θέσεις για την Υγεία.

    Ναι, μας έπεισε η υπερεπιτυχημένη (βάση ψήφων) βουλευτής του πασοκικού μορφώματος. Ό,τι δεν έκανε η ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ σε 4 χρόνια θα το κάνουν τώρα οι “ομάδες εργασίας”.

    Είναι ακριβώς η ίδια εκμπομπή στην οποία είχαμε ακούσει πριν από 1.5 μήνα από τον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας πως τα οργανογράμματα του Υπουργείου Υγείας είναι τα ίδια που ήταν την δεκαετία του 80′, και πως ακόμη και αν αύριο ο Άγιος Βασίλης έδινε 2.000.000.000 ευρώ (δύο δις ευρώ) στο Υπουργείο Υγείας, ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ δεν θα ήξερε πως να τα χρησιμοποιήσει.

    Τόσο καλά.

    Αλλά, δεν ανησυχούμε, έχουμε τις “ομάδες εργασίας της ΝΔ”, και προφανώς αφού το λέει η κα Ζαχαράκη σε πάνελ σε κανάλι, έτσι και θα είναι.

    Πρώτον, συγχαρητήρια στην εκπομπή που τόλμησε και έφερε καθητηγή οικονομικών της υγείας (Παν. Πελο/σου) ο οποίος δήλωσε δημόσια πως τα οργανογράμματα του Υπουργείου Υγείας είναι από την δεκαετία του 1980, αλλά, και σοβαρές απώελειες μνήμης των συντονιστών, αφού μπροστά στο πολιτικό μεγαλείο της κας Ζαχαράκη τα ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΛΑ είχαν ειπωθεί.

    Συμπέρασμα: είτε η κα Ζαχαράκη λέει την αλήθεια, ή ο καθηγητης Οικονομικων της Υγείας.

    Και οι δύο, δεν γίνεται.

  2. Μετά την αποκάλυψη της υπερεπιτυχημένης (βάσει ψήφων) κας Ζαχαράκη πως μετά από 4 ολόκληρα χρόνια, οι “Ομάδες Τομέα Υγείας” της ΝΔ (μόρφωμα Πασόκ), αποφάσισαν ΤΩΡΑ – δηλαδή στο μεσοδιάστημα μεταξύ των 2 εκλογών – να ασχοληθούν με το πρόγραμμα ΦΑΝΤΑΣΜΑ της ΝΔ (μόρφωμα Πασόκ) σχετικά με την υγεία, οι εξελίξεις είναι ανεξέλεγτες.

    Από τους 500.000+ Έλληνες που εγκατάλειψαν την πατρίδα τα τελευταία χρόνια ούτε ένας στους 10 δεν σκόπευε να επιστρέψει στην Ελλάδα σε δημοσκοπηση πριν από τα Τέμπη.

    Τώρα, μετά τις δηλώσεις της υπερπολιτικού κας Ζαχαράκη στην εκπομπή Evening Report του One Channel, αλήθεια, ποιός δεν θα ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα για να περιμένει για άλλα 4 χρόνια μέχρι οι “Ομάδες του Τομέα της Υγείας της ΝΔ” να κάνουν τα σχέδιά τους πραγματικότητα. 4 +4 = 8 χρόνια.

    Αρκούν 8 χρόνια στους άριστους και στις άριστες της ΝΔ (μόρφωμα Πασόκ) για να μεταμορφώσουν το ΕΣΥ;

    Εδώ δεν ξέρουμε αν τους αρκούν για να μας παρουσίασουν το ΑΟΡΑΤΟ πρόγραμμα σχετικά με το ΕΣΥ. Σε κάθε περίπτωση τα πρώτα 4 χρόνια έχουν πάει χαμένα. Οπότε όλα θα γίνουν στα επόμενα 4. Δηλαδή και όσα ΔΕΝ ε΄γιναν στα προηγούμενα 4.

    Και έτσι σήμερα η εκπομή Evening Report του One Channel μας παρουσίασε έναν ψυχίατρο, ο οποίος (προφανώς) προσπάθησε με κάθε τρόπο να μας πεισει να ψηφίσουμε το πασοκικό μόρφωμα της ΝΔ.

    Ναι, ἐναν ψυχίατρο.

    Η αλήθεια είναι πως ο κος Μητσοτάκης έχει δείξει πως πραγματικά “έχει σχέδιο”.

    150 ευρώ στους 18ρηδες, 350 ευρώ στους συμμετέχοντες στις Πανελλήνιες, υποσχέσεις για παροχές στους δημοσίους υπαλλήλους, Souvlaki Pass, Patates Tiganites Pass, υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί πως έχει σοβαρό σχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας;;;;

  3. Χάος, πραγματικό χάος, επικράτησε στην χθεσινή έκδοση της εκπομπής Evening Report του One Channel. Επί ώρες, στην κυριολεξία, κουβέντιαζαν σχετικά με την τραγική κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

    Και τι δεν ακούστηκε. Ο συντελεστής της εκπομπής μάλιστα ρώτησε εκπρόσωπο του μορφώματος της ΝΔ “σε ένα χρόνο θα έχετε φτιάξει ολοκαίνιουργια νοσοκομεία τα οποία θα δουλεύουν τέλεια;;;;”

    Ναι, σίγουρα, ότι δεν έκανε το μόρφωμα της ΝΔ σε 4 χρόνια θα το κάνει σε 1. Σίγουρα…

    Ενώ ο κος Ζαχαρός δήλωσε πως “καλύτερα να κλείσουν τα περιφερειακά νοσοκομεία και να πάρουμε πολλά ελικόπτερα, μπορεί να είναι φτηνότερο”…

    Εμμ, σίγουρα βλέπει πολλές αμερικανικές ταινίες ο κος Ζαχαρός, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί σαν δικαιολογία. Ελικόπτερο για να δείς τον ορθοπεδικό; Και αυτο θα είναι μάλιστα φθηνότερο; Δηλαδή θα είμαστε η χώρα που δεν έχει ασθενοφόρα αλλά θα έχει ελικόπτερα; Σε επόμενη εκπομπή να μας αναλύσει και το όραμά του για τα ελικοδρόμια. Θα έιναι σαν αυτό στις Σπέτσες, με τα καλώδια της ΔΕΗ να κρέμονται δίπλα;;; Και ποιός θα εποπτεύει τα ελικοδρόμια; Η Ανεξάρτητη Εποπτική Αρχή Ελικοδρομίων;;;; Του υπουργείου του κου Καραμανλή;;;;

    Ένα συμπέρασμα και μία απορία λοιπόν, Συμπέρασμα: κανείς δεν είχε ιδέα για το τι πρέπει να γίνει με το ΕΣΥ. Κανείς.

    Και η απορία: μα αφού η υπερεπιτυχημένη κα Ζαχαράκη δήλωσε πως “οι ομάδες του Τομέα Υγείας της ΝΔ επεξεργάζονται τώρα το πρόγραμμα για την Υγεία” γιατί χτυπιόντουσαν στην εκπομπή; Δεν τους αρκεί η δήλωση της άριστης κας Ζαχαράκη;

    Μήπως να ξαναφωνάξουν την άριστη κα Ζαχαράκη να ξανακάνει την ιδια δήλωση;

    Πως, δηλαδή, ό,τι δεν έκανε η κυβέρνηση σε 4 χρόνια, το επεξεργάζονται ΤΩΡΑ που μιλάμε – μεταξύ των δύο εκλογών – οι περιβόητες Ομάδες Τομέα Υγείας της ΝΔ….

    Και αυτό είναι και το “πρόγραμμα για την Υγεία” του νεοδημοκρατικού μορφώματος…

    Δεν υπάρχουν λόγια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button