ΑγροτικάΓαργαλιάνοι

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων για την απόφαση του ΣτΕ για τις δασικές εκτάσεις

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων με έκπληξη πληροφορήθηκε τη απόφαση το Ε τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγματικές τις εξαγορές των δασικών εκτάσεων .

Οι αντιθέσεις μεταξύ νομοθετικών και εκτελεστικών οργάνων για τα θέματα που αφορούν τους αγρότες και γενικότερα την Ελληνική ύπαιθρο . Είναι απορίας άξιο ιδιοκτήτες καλλιεργήσιμες εκτάσεις που διαθέτουν συμβόλαια , πιστοποιητικά μεταγραφής στο οικείο υποθηκοφυλακείο , είναι καταγεγραμμένα στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ και επιδοτούνται , πως θεωρήθηκαν άκυρα το 2017 , στη συνεχεία το κτηματολόγιο μας κάλεσε να τα ξαναδηλώσουμε και ενώ προβλεπόταν δυνατότητα εξαγοράς στο ¼ της αντικειμενικής άξιας έρχεται μια απόφαση πε ρι μη δυνατότητας εξαγοράς δίνοντας χτύπημα στον αγροτικό χώρο κι υιοθετεί πλήρως τη λογική του Υπουργείου Γεωργίας ότι είμαστε «καταπατητές» και όχι αγρότες παραγωγοί .

Τα παραπάνω μας  κάνουν να πιστεύουμε πως το Υπουργείο Γεωργίας νομοθετεί είτε με αδιαφορία είτε σε ορισμένες περιπτώσεις με εισπρακτική διάθεση χρησιμοποιώντας «νόμους πυροτεχνήματα» .

Το αποτέλεσμα είναι η αβεβαιότητα για το αύριο στις οικογένειες των έντιμων συναδέλφων μας .

Επίσης η συγκεκριμένη διάσταση απόψεων  αποδεικνύει αυτεπάγγελτα την ανάγκη γνωμοδότησης πάνω σε νομικά θέματα από τους ίδιους τους αγρότες.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συζήτηση – συνάντηση αλλά δεν θα αφήσουμε ποτέ και την αδικία εις βάρος των συναδέλφων μας αναπάντητη .

 

Δ.Σ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button