Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

“Ο γύρος της Ελλάδας με chaly” στο internet!

chaly


«Ο γύρος της Ελλάδας με chaly” είναι η ταινία – ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους του Αχιλλέα Τζωρτζίνη από τους Γαργαλιάνους, που έκανε πρεμιέρα πέρυσι στις 27 Ιουλίου και έχει κατενθουσιάσει το κοινό, ενώ έχει αποσπάσει από τις καλύτερες κριτικές για την ευρηματικότητα και την ποιότητά της!
Πρόκειται για μία ταινία – ντοκιμαντέρ φόρο τιμής στα δίκυκλα όλων των κυβικών εκατοστών. Η ιστορία ξεκινά με την ανακατασκευή ενός παλιού Honda Chaly. Σκοπός της ανακατασκευής είναι ο Πρωταγωνιστής (Takis Kokkaliaris) και ο Σκηνοθέτης ( Achilleas Tzortzinis) να παρευρεθούν στη 34η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών που γίνεται κοντά στη Δράμα, αλλά και να φτάσουν μέχρι τη συνοριακή γραμμή των Κήπων, κοντά στην Αλεξανδρούπολη. Το ταξίδι ξεκινά από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, χωρίς οδική υποστήριξη και με μόνο μεταφορικό μέσο το ίδιο το Chaly και για τους δύο επιβαίνοντες.
Ο νεαρός σκηνοθέτης, αναφερόμενος στην ταινία, σημειώνει: «Αρχικά, λίγα λόγια για τη πλοκή του έργου, σε τρίτο πρόσωπο, ώστε να διευκολύνω την κατανόηση της πλοκής. Λοιπόν, “Ο γύρος της Ελλάδας με Chaly” πρόκειται για μία ταινία-ντοκιμαντέρ, φόρο τιμής στα δίκυκλα όλων των κυβισμών. Η ιστορία ξεκινάει στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας όπου ο Πρωταγωνιστής (Τάκης Κοκκαλιάρης) αποφασίζει να αναπαλαιώσει έναν “μπόμπο” που κατείχε. Πρόκειται για ένα Honda Chaly, μοντέλο της δεκαετίας του ’80.
Με αυτό το μηχανάκι, ο Πρωταγωνιστής αλλά και ο Σκηνοθέτης αποφασίζουν να κάνουν ένα ταξίδι δρόμου (RoadTrip), χωρίς κάποια εξωτερική οδική υποστήριξη, αλλά όντας και οι δύο πάνω στο μικροσκοπικό μηχανάκι. Στόχος του ταξιδιού να φτάσουν μέχρι τη συνοριακή γραμμή των Κήπων, 40 χλμ. έξω από την Αλεξανδρούπολη, αλλά και να παραβρεθούν στην 34η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών που έγινε στα Κοκκινόγεια της Δράμας.
Στο δρόμο για το μακρύ τους ταξίδι, φίλοι και φίλες τους θα τους φιλοξενήσουν, θα επισκεφτούν αξιοθέατα και θα αντιμετωπίσουν κάθε ευτράπελο που τους συμβαίνει με χιούμορ και σαρκασμό. Αυτά σχετικά με τη γενική πλοκή του έργου.
Ο ρόλος του Πρωταγωνιστή δε θα ταίριαζε σε κανέναν άλλο περισσότερο, από ό,τι στον Τάκη Κοκκαλιάρη. Με το δικό του ιδιαίτερο στυλ, δίνει ένα ανάλαφρο και εύθυμο ύφος στην ταινία, κάνοντάς την ανάλαφρη και “καλοκαιρινή”. Γύρω από τον Τάκη εκτυλίσσεται όλη η δράση και η αλληλεπίδραση με τους εκάστοτε ανθρώπους ή καταστάσεις. Ο ρόλος του αποτελεί κάτι ανάμεσα σε παρουσιαστή αλλά και κινηματογραφικό ήρωα, αφού ακολουθεί πιστά τη συνθήκη που ορίζει το πλάνο του ταξιδίου. Γενικά, η βασική ιδέα της ταινίας ήταν το να υποβάλουμε τους εαυτούς μας σε μία πραγματικότητα όπου δε θα ήταν εύκολο να την ελέγξουμε και ταυτόχρονα να καταγράψω κάθε τι το οποίο θα συνέβαινε. Το να πας με έναν μπόμπο στην άλλη μεριά της Ελλάδας δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, αν αναλογιστεί κάποιος ότι η μέση ωριαία ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 60 χλμ. Το γεγονός ότι σε όλο το εγχείρημα δεν υπήρχε οδική υποστήριξη από κάποιο όχημα αύξανε την πιθανότητα δύσκολων καταστάσεων σε περίπτωση που το μηχανάκι πάθαινε μία βλάβη σε εθνική οδό. Παρόλα αυτά, πριν ξεκινήσει το ταξίδι μας, είχαμε συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι μπορεί να μπλέξουμε σε περιπέτειες, και είχαμε ετοιμαστεί ψυχολογικά να βιώσουμε αλλά και να καταγράψουμε οποιοδήποτε γεγονός γύρω από τη δράση μας.
[…] Πρέπει να σκεφτούμε, όμως, ότι σκοπός της ταινίας ήταν εξαρχής να κινηματογραφήσει τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα γύρω από το Κεφάλαιο “μηχανάκια”. Δεν επικροτεί ούτε υποστηρίζει την έκθεση των μοτοσικλετιστών τέτοιου είδους κινδύνους.
Την ταινία την ντύνουν μουσικά οι Hard Disk Drive με τραγούδια από το νέο τους EP με τίτλο “Sadistic Leader”, τα οποία κορυφώνουν την ένταση. Επίσης, ακούγονται μερικά ριφ, συνθέσεις του Κωνσταντίνου Φιλντίση. Ο Thordore Psiachos (Έλληνας Dj) παραχώρησε μουσική δικής του σύνθεσης, με την οποία η ταινία αποκτά μία καλοκαιρινή νότα. Το ταξίδι αυτό έγινε με τη βοήθεια 26 επιχειρήσεων από την περιοχή της Τριφυλίας. Μας βοήθησαν είτε οικονομικά είτε με κάποιου είδους βοήθεια σε σχέση με τις ετοιμασίες για το ταξίδι. Τους ευχαριστούμε ολόψυχα για τη στήριξή τους, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάει η ελληνική αγορά. Μετά ένα χρόνο από τις επιτυχημένες προβολές της ταινίας στην περιοχή της Τριφυλίας, αποφασίσαμε να τη βάλουμε στο Youtube, ώστε να τη δει όποιος ενδιαφέρεται, δωρεάν. Σκοπός μας να προετοιμάσουμε το έδαφος για ένα πολύ μεγαλύτερο project, που έχουμε ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζουμε».

Η ταινία υπάρχει διαθέσιμη στο Youtube στους παρακάτω συνδέσμους:

Κανάλι: https://www.youtube.com/channel/UCX-SmCmHPJ6L9RT-FUAz6HQ

Μέρος 1: https://www.youtube.com/watch?v=nyZMFBJl-zo

Μέρος 2: https://www.youtube.com/watch?v=04HxNsvC66c

Video:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button