Τεχνολογία

Ο δάσκαλος που δίδασκε πληροφορική ζωγραφίζοντας στον πίνακα

Ιδανικό είναι, όταν διδάσκεις πληροφορική ακόμα και στην πιο απλή εκδοχή της ή χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, να διαθέτεις το αυτονόητο- για μας: ηλεκτρονικό υπολογιστή. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση, όπως η ζωή αποδεικνύει, να μην έχεις ούτε καν αυτό το στοιχειώδες. Οπότε, τι κάνεις; Τα παρατάς;

Ο δάσκαλος Richard Appiah Akoto από την Γκάνα δεν τα παράτησε. Και παρότι δεν είχε υπολογιστή, δίδαξε στους μαθητές του τα «μυστικά» του Microsoft Word ζωγραφίζοντας – κυριολεκτικά- τα εργαλεία του προγράμματος στον πίνακα. Τι θα έβλεπαν δηλαδή, εάν είχαν μπροστά τους την οθόνη του υπολογιστή. Ένα προς ένα. Όλα.

mada5

Η εικόνα του νεαρού δασκάλου να ζωγραφίζει στον πίνακα τις γραμμές εργαλείων και τα «κουμπάκια» του προγράμματος έκανε τον γύρο του κόσμου, κι αυτό τελικά τον ωφέλησε, καθώς βρέθηκαν δωρητές που αποφάσισαν να επιβραβεύσουν την αποφασιστικότητα και τον δυναμισμό του, προσφέροντας πολύ απλά υπολογιστές.

mada2

Ο Richard Appiah Akoto διδάσκει σε γυμνάσιο της πόλης Sekyedumase, στα νότια της χώρας, και πλέον θα έχει ακόμα περισσότερα προσόντα για να διδάξει αλλά, κυρίως, να εμπνεύσει τους μαθητές του, αφού η Microsoft του προσέφερε δωρεάν εκπαίδευση και τον προσκάλεσε στο ετήσιο Microsoft Educators Exchange στη Σιγκαπούρη.

mada3

Στο σχολείο του Akoto δεν υπάρχει υπολογιστής από το 2011, παρότι οι μαθητές καλούνται να περάσουν εξετάσεις, σε εθνικό επίπεδο, που περιλαμβάνουν ερωτήσεις σε θέματα πληροφορικής και τεχνολογίας επικοινωνιών. Είναι μάλιστα εξετάσεις που περνούν υποχρεωτικά 14χρονοι και 15χρονοι, για να περάσουν στις επόμενες τάξεις.

Η αρχή των δωρεών έγινε με τον Σαουδάραβα Amirah Alharthi, υποψήφιο διδάκτορα στο πανεπιστήμιο του Leeds στη Βρετανία, ο οποίος έστειλε στον Akoto ένα λάπτοπ, ως μικρό δώρο προς τους μαθητές του. «Ξέρω από τις διδασκαλίες του Ισλάμ πως η χρήσιμη γνώση είναι ζωτική για το καλό του καθενός μας και της ανθρωπότητας» δήλωσε στο CNN.

mada4

Ακολούθησε σχολή πληροφορικής στην πρωτεύουσα Άκρα, που έστειλε στο σχολείο του akoto πέντε υπολογιστές desktop, βιβλία κι ένα laptop για τον ίδιο. «Μας συγκίνησε η αφοσίωσή του στους μαθητές του, γι’ αυτό θελήσαμε να στηρίξουμε το σχολείο του όπως μπορούμε» είπε ο διευθυντής της σχολής.

mada6

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button