Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος τιμά την Θεοδώρα Λούφα – Τζοάννου

Εκδήλωση προς τιμή της Μεσσήνιας συγγραφέως Θεοδώρας Λούφα – Τζοάννου διοργανώνει την Δευτέρα 18 Μαρτίου ο Δήμος Πύλου – Νέστορος.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου. Για το έργο της θα μιλήσουν ο αντιδήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Πετρόπουλος και η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου Μπέτυ Αρναουτίδου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ενώ η Θεοδώρα Λούφα – Τζοάννου θα κάνει μια σύντομη αναφορά στο έργο της. Θα ακολουθήσει τιμητική απονομή στην Μεσσήνια συγγραφέα, από τον Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος.

Η Θεοδώρα Λούφα – Τζοάννου, γράφει ιστορικά και κοινωνικά βιβλία, απευθυνόμενη, κυρίως, στους νέους.

Τα Ιστορικά Μυθιστορήματά της, «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» (10η έκδοση-Βραβείο Εστίας Σμύρνης), «Στα χνάρια των Φιλικών» (5η έκδοση) και «Μιλώντας με τους ήρωες του 1821» (3η έκδοση), από τη σειρά «Η Πόρτα του Χρόνου και της Ιστορίας», έχουν μια ιδιομορφία, χάρη στην οποία ο αναγνώστης «βιώνει» τα γεγονότα που περιγράφονται. Η ιδιομορφία αυτή συνίσταται στο εύρημα της «Πόρτας του Χρόνου και της Ιστορίας» και στον ήρωα των βιβλίων, τον Νικόλα, ο οποίος «περνώντας» την «Πόρτα», μεταφέρεται στο χρόνο που διαδραματίζονται σημαντικά ιστορικά γεγονότα, κάνοντας τη γνώση αποτελεσματική, χωρίς να θυμίζει υποχρεωτική διδασκαλία. ΄Ετσι, οι αναγνώστες μαθαίνουν την ιστορία μας με την ευχαρίστηση που διαβάζουμε ένα γλαφυρό λογοτεχνικό έργο, μόνο που το έργο αυτό, βασίζεται απόλυτα στην ιστορική πραγματικότητα.

Με τα κοινωνικά της βιβλία, η Θεοδώρα Λούφα – Τζοάννου, καταδεικνύει σύγχρονα προβλήματα: Το πρώτο βιβλίο, με τίτλο «Ιβάν και Πρίγκιπας» (5η έκδοση) ασχολείται με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και παράλληλα υπενθυμίζει την ευθύνη όλων μας απέναντι στο περιβάλλον και στα πλάσματά του. Το δεύτερο βιβλίο της σειράς, με τίτλο «Η μεγάλη αναμέτρηση», καταγράφει και αντιμάχεται δύο ακόμα κοινωνικές πληγές: Τα ναρκωτικά και το εμπόριο ανθρώπων, που αποσαθρώνουν, χωρίς διακρίσεις, τον κοινωνικό ιστό και απειλούν το μέλλον του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button