Ελλάδα

Ο διπλός τρόπος για να δείτε τα ένσημά σας

Χιλιάδες πολίτες ψάχνουν τρόπους για να βγουν στη σύνταξη. Για τον λόγο αυτό δίνουν σχεδόν μία σύνταξη σε εργατολόγους προκειμένου να τους συγκεντρώσουν τα συνολικά ένσημα που είχαν σε όλο τον εργασιακό τους βίο.

Πολλοί ωστόσο εργαζόμενοι ψάχνουν τα ένσημά τους για να διαπιστώσουν πόσα έχουν από απλή περιέργεια είτε επειδή θέλουν να μάθουν αν δικαιούνται επίδομα ανεργίας σε περίπτωση απόλυσης.

Οι επιλογές που έχουν όλοι οι πολίτες είναι δύο. Ο ένας τρόπος είναι μέσω του προγράμματος ΑΤΛΑΣ, το οποίο παρουσιάζει ηλεκτρονικά τα ένσημα σε όλο τον εργασιακό σας βίο αλλά με «ταβάνι» το 2016. Μπαίνοντας στο σύστημα ATLAS, επιλέγετε το ασφαλιστικό βιογραφικό με κωδικούς Taxisnet.

Εφόσον βάλετε σωστά τους κωδικούς σας, το σύστημα σας ζητάει να καταχωρίσετε το ΑΜΚΑ σας. Στο επόμενο στάδιο βλέπετε τα στοιχεία ασφάλισης και πατώντας το «Εκτύπωση Ασφαλιστικού Βιογραφικό» θα βρείτε τα ένσημά σας μέχρι το 2016.

Ο άλλος τρόπος είναι μέσω του ΕΦΚΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στο e-efka.gr όπου μπορούν να επιλέξουν ως «Μισθωτοί» τον «Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισης». Μετά θα χρειαστείτε τους κωδικούς Taxisnet, διαδοχικά το ΑΜΚΑ σας.

ΕΝΣΗΜΑΣτο μήνυμα που σας βγάζει μπορείτε να πατήσει τον σύνδεσμο και θα σας εμφανιστεί ο λογαριασμό σας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button