Δήμος ΚαλαμάταςΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Ο Δρ. Νίκος Ξανθούλης στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας

Kύλησε” ο χρόνος και από την Αρχαία εποχή πλέον βαδίζουμε στον μυστηριακό Μεσαίωνα!
Μα πόσο σκοταδιστικός ήταν τελικά ο Μεσαίωνας στην Ευρώπη; Ποια ήταν η σχέση της Βυζαντινής τέχνης με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή; Τι μεσολάβησε και χώρισαν οι δρόμοι; Πως ξεκίνησε η Ρομανική και η Γοτθική αρχιτεκτονική; Τί είδους μουσική άκουγαν στην Παναγία των Παρισίων και στους Γοτθικούς ναούς της Ιταλίας τον 12ο και 13ο αιώνα;
Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις, να δούμε αλλά και να ακούσουμε. Να αισθανθούμε το μεγαλείο της Τέχνης κάθε εποχής χωρίς να ξεχνάμε ότι ανεξάρτητα από την χρονική περίοδο που μελετούμε υπάρχουν πάντα αυτοί που διακονούν την ΟΜΟΡΦΙΑ.
Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 το απόγευμα
στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού,
ο Δρ. Νίκος Ξανθούλης
(συνθέτης, Καλλιτεχνικός Σύμβουλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών και αντεπιστέλλον μέλος του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής)
θα παρουσιάσει τις Τέχνες την Εποχή του Μεσαίωνα
 
Στο τέλος της παρουσίασης, ο Κώστας Σιάχος και μέλη του Βυζαντινού χορού “Χόρευμα”  της σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας θα ψάλλουν αντιπροσωπευτικά μέλη της Βυζαντινής Μουσικής αυτής της περιόδου!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button