Τοπικά Νέα

Ο Δ. Δριμής για την Ν. Σκιαδά στους Γαργαλιάνους και τον πεζόδρομο Φιλιατρών

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ: “ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΔΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ” ΚΑΙ “ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ”.

1. Προτείνω και ψηφίζω την Αναβολή του θέματος «Τροποποίηση οδού στους Γαργαλιάνους», γιατί αυτό εισάγεται: α) χωρίς τις αναγκαίες προϋποθέσεις, δηλαδή σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης, έγκρισή της από την αποκεντρωμένη διοίκηση και δημοσίευσή της στο ΦΕΚ. β) Χωρίς την ύπαρξη τεχνικής μελέτης σχεδιασμού της οδού και γ) Ο δρόμος είναι κρίσιμης σημασίας (λειτουργεί λαϊκή αφορά, οδηγεί στο Κέντρο Υγείας, συνδέει το κέντρο με τη βόρεια πόλη και τη Βάλτα). Για όλους τους παραπάνω λόγους τυχόν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα πάσχει νομιμότητας και ακυρότητας.
2. Προτείνω και ψηφίζω την Αναβολή του θέματος «Κατάργηση πεζοδρόμου στα Φιλιατρά», γιατί αυτό εισάγεται: α) χωρίς τις αναγκαίες προϋποθέσεις, δηλαδή σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης, έγκρισή της από την αποκεντρωμένη διοίκηση και δημοσίευσή της στο ΦΕΚ. β) Χωρίς την ύπαρξη τεχνικής μελέτης σχεδιασμού της προτεινόμενης τροποποίησης και γ) Χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση από το σημερινό Κοινοτικό Συμβούλιο της πόλης των Φιλιατρών. Για όλους τους παραπάνω λόγους τυχόν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα πάσχει νομιμότητας και ακυρότητας.
3. Zήτησα, τέλος, να καταχωρηθούν στα πρακτικά τα παρακάτω: “Η σημερινή (19/11/2021) συνεδρίαση ξεκίνησε με καθυστέρηση 40 λεπτών περίπου με ευθύνη του προεδρείου, που δεν φρόντισε, για την προετοιμασία και ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης. Από τα παρόντα στη συνεδρίαση μέλη τα μισά έλαβαν μέρος με φυσική παρουσία και τα υπόλοιπα με τηλεδιάσκεψη. Λόγω των συχνών διακοπών της πλατφόρμας (webex), δεν έγινε δυνατή η ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους συμβούλους, ούτε υπήρξε ενιαία ψηφοφορία, γεγονός που καθιστά προβληματική την ίδια την υπόσταση της συνεδρίασης. Οι συμμετέχοντες με τηλεδιάσκεψη (9 ή 10 τον αριθμό) κληθήκαμε να στείλουμε με email τις τοποθετήσεις και προτάσεις μας.”

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Σταμάτα να ασχολείσαι με πόλεις που ούτε καν πατάς, η έστω πας μόνο προεκλογικά,μόνο και μόνο να κοντραρεις τον δήμαρχο,είστε πολύ λίγος και καιρός να το νιώσετε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button