Κόσμος

Ο Ερντογάν εξηγεί γιατί δεν κατέφυγε στην Ελλάδα το βράδυ του πραξικοπήματος

Βολές κατά του επικεφαλής της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ εξήγησε και γιατί δεν ζήτησε καταφύγιο σε ελληνικό νησί το βράδυ του πραξικοπήματος.

Το σκεπτικό πίσω από την απόφασή του να μην ζητήσει καταφύγιο σε κάποιο ελληνικό νησί το βράδυ της 15ης Ιουλίου κατά τη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος, εξήγησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε βουλευτές σήμερα.

«Υπήρχαν μερικοί που μου πρότειναν να πάω στο (σ.σ. ελληνικό) νησί. Είπα στα αδέλφια μου ότι γεννήθηκα σε αυτή τη γη και θα πεθάνω σε αυτή τη γη».

Σημείωσε δε πως το ελικόπτερό του κατάφερε να απογειωθεί τελευταία στιγμή πριν δεχθεί κάποιο πλήγμα από τα πυρά των πραξικοπηματιών.

Ακόμη εξαπέλυσε επίθεση κατά του επικεφαλής της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου κατηγορώντας τον πως το βράδυ του πραξικοπήματος «έπινε καφέ«.

«Ήμασταν κάτω από F16, ελικόπτερα, ήμασταν στο αεροδρόμιο με τον λαό μου, αλλά εσύ έπινες καφέ στο σπίτι του Προέδρου στο Μπακιρκόι».

Στις 15 Ιουλίου 2016, σημειώθηκε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης και του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η προσπάθεια διεξήχθη από μια φράξια στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ωστόσο, η απόπειρα κατάφερε να ανατραπεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button