Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Ο Ηλίας Κανάκης για το δάνειο των 3.000.000 ευρώ του Δήμου Πύλου – Νέστορος

Συνδημότες  & Συνδημότισσες ,

 

 

Με την παρούσα Ανακοίνωση  επιθυμούνε να διαφωτίσουμε πλήρως  το θέμα που προσφάτως έχει ανακύψει αναφορικά με τη Λήψη ενός τοκοχρεωλυτικού δανείου  από τον Δήμο Πύλου-Νέστορος  συνολικού ποσού € 3.000.000,00 .

Ο κ. Πετρόπουλος με την Ιδιότητά του ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών αλλά και  ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πύλου-Νέστορος υπερέβη κάθε όριο κατόπιν  πρόσφατης  για το τρέχον θέμα ανακοίνωσής του  σε τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που μόνο θλίψη και θυμό μπορεί να  εγείρει .

Βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το  γεγονός ότι οποιαδήποτε λήψη δανείου επιτευχθεί, υπό την προϋπόθεση ότι   θα χρησιμοποιηθεί για αναπτυξιακούς σκοπούς (π.χ. δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προώθηση νέων επενδύσεων  με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, βελτίωση της ρευστότητας και γενικότερα τόνωση της αγοράς) θα επιφέρει κάποιες θετικές επιπτώσεις και οφέλη στον Οργανισμό .

Από της άλλη πλευρά  ,για την συγκεκριμένη περίπτωση ,εύλογο είναι το ερώτημα για το εάν το συγκεκριμένο Δάνειο   δύναται να  εξυπηρετηθεί  «ομαλά»  με δεδομένο ότι ο Δήμος έχει ήδη και άλλες δανειακές και ανεκπλήρωτες   στην κατοχή του υποχρεώσεις.

Συνεπώς εξετάζοντας το  θέμα  εξονυχιστικά και έχοντας πάντοτε ως  γνώμονα τον μακροπρόθεσμο Σχεδιασμό συμπεραίνουμε ότι  χρήζει  ιδιαίτερης προσοχής όχι τόσο η επίτευξη της λήψης  του Δανείου αλλά κυρίως  η εξέταση  των  συνθηκών κατά τις οποίες το Δάνειο αυτό  δύναται να ληφθεί  καθώς και  οι  μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που αυτό θα επιφέρει εν τέλει .      .

Μετά Λύπης μου διαπιστώνω ότι ουδέποτε ο Δήμαρχος κ. Καφαντάρης Δημήτριος  δεν επιδίωξε  μια Ανοικτή συζήτηση με την Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί  το μείζον αυτό θέμα , να παρατεθούν όλες οι απόψεις και να αποφασιστούν   από κοινού  σύμφωνα με την πλειοψηφία όλες οι μελλοντικές δράσεις .

Απεναντίας  ο κ. Δήμαρχος ενεργώντας για ακόμα μια φορά μονοπωλιακά αποφάσισε και κίνησε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την άμεση λήψη του Δανείου όχι για να επιφέρει την ζητούμενη ανάπτυξη  ,που θα ήταν το επιθυμητό, αλλά αντιθέτως όπως είναι ευρέως κατανοητό , προκειμένου να εξασφαλίσει όλους τους απαιτούμενους πόρους ώστε αυτός και οι  ‘’εκλεκτοί ΄΄ του να μπορέσουν να ασκήσουν  την μικροπολιτική τους με τα χρήματα των Δημοτών, κυρίως ενόψει των επικείμενων Δημοτικών εκλογών του έτους 2019.

Επιπλέον ο κ. Πετρόπουλος έκανε αναφορά για ένα Δάνειο ύψους 3.000.000,00 € το οποίο στηρίζουν σύσσωμοι  οι Πρόεδροι όλων των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Αξίζει να διευκρινιστεί  ότι η ψηφοφορία διενεργήθηκε  υπό συνθήκες πλήρους παραπληροφόρησης αφού υποσχεθήκαν στους εκάστοτε Προέδρους ότι θα γίνει ισομερή κατανομή  των κονδυλίων  σε όλες τις Κοινότητες  γεγονός το οποίο δεν ισχύει .

Αντιθέτως  όπως προκύπτει από το έγγραφο της Κεντρικής Υπηρεσίας  του Ταμείου Παρακαταθηκών  & Δάνειων με αρ. Πρωτ.:16-196-1 /22.12.2017, το οποίο μπορείτε να βρείτε συνημμένα και στο οποίο διαφαίνεται καθαρά ότι  τα χρήματα από την λήψη του δανείου προορίζονται αυστηρώς  σε συγκεκριμένα έργα, τα οποία αφορούν κάποιες από τις μεγαλύτερες Δημοτικές Ενότητες  του Δήμου ,τα οποία επιπλέον δεν αποτελούν έργα Ζωτικής  Σημασία.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι τα οικονομικά στοιχεία  τα οποία έφεραν  προς ενημέρωση στους υπολοίπους Δημοτικούς Συμβούλους, κατόπιν εορτής και εφόσον φυσικά είχε προηγηθεί η μονομερή λήψης της Απόφασης από τους ιδίους, ήταν ελλιπή και στην πλειοψηφία  τους συγκέντρωσαν αρνητικές ψήφους  .

Τέλος  απευθυνόμενος προς τον αντιδήμαρχο επί των Οικονομικών και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πύλου-Νέστορος κ.  Πετρόπουλο Παναγιώτη   θα ήθελα να τον ενημερώσω  ότι η Διοίκηση σε έναν  τόσο σημαντικό Οργανισμό όπως o Δήμος  στον οποίον προΐστανται απαιτεί Στρατηγική , Όραμα και επίτευξη Δράσεων  με κύριο γνώμονα την ουσιαστική Ανάπτυξη και τον  Μακροπρόθεσμο Σχεδιασμό .

Ας αντιτεθούμε όλοι ώστε να μην επιτρέψουμε το συγκεκριμένο Δάνειο  να αποτελέσει την κύρια πηγή της χρηματοδότησης  της προεκλογικής  Δράσης του κ. Πετρόπουλου Παναγιώτη , του Επικεφαλής κ. Καφαντάρη Δημήτριου και των υπολοίπων  ‘’ εκλεκτών ‘’  καθώς αυτό είναι ο τελικός στόχος.

Απεναντίας θα τους πρότεινα  για την ικανοποίηση των προσωπικών τους φιλοδοξιών να θέσουν ως εγγύηση την προσωπική τους Περιουσία   ώστε να μπορέσουν να πολιτευθούν και να  επιτύχουν   την εκλογή τους στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές αυτή τη φορά επι  ισοις όροις  και με τρόπο έντιμο.

 

 

Με  Εκτίμηση ,

Ηλίας Κανάκης

 

Επικεφαλής  Ελάσσονος Μειοψηφίας    Δ. Πύλου-Νέστορος

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button