Αγροτικά

Ο καύσωνας απειλεί τη συκοπαραγωγή

Σε χρονιά-γρίφο για τους παραγωγούς σύκου εξελίσσεται και η φετινή, αφού το κύμα καύσωνα που αναμένεται μπορεί να ανατρέψει όλες τις προβλέψεις που υπήρχαν για μία καλή χρονιά σε επίπεδο τόσο ποσότητας όσο και ποιότητας. Ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗ, Παναγιώτης Παπαγεωργίου, λίγες ημέρες πριν από τη συγκομιδή, δήλωσε ότι «μέχρι τώρα τα περιβόλια που ήταν καλά είχαν κρατήσει, αλλά με τον επερχόμενο καύσωνα φοβάμαι ότι μπορεί να έρθει καταστροφή. Ήδη, μετράμε ζημιές στη Βόρεια Μεσσηνία και στη Λακωνία, αλλά το κρίσιμο διάστημα είναι η επόμενη εβδομάδα».

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τους ελέγχους που είχαν γίνει πριν από μικρό χρονικό διάστημα από το αρμόδιο τμήμα της ΣΥΚΙΚΗ αναμενόταν μία πολύ καλή χρονιά, αλλά τώρα, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, «ο φόβος είναι πλέον να μην καταστραφούν και πολλά δέντρα συκιάς και ειδικότερα αυτά που βρίσκονται δυτικά και τα χτυπάει ο ήλιος το απόγευμα».

Σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση των τιμών, ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗ επεσήμανε ότι «στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα έχουμε μία εικόνα και από το εξωτερικό, προκειμένου να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Το σύκο είναι εξαγώγιμο προϊόν κατά 90% και, κατά συνέπεια, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς η διαμόρφωση της τιμής, αλλά και από τις τιμές των ανταγωνιστών μας στο εξωτερικό».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button