Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στην Πύλο

ιερωνυμος-735x400


Επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και την Πύλο θα πραγματοποιήσει κατά το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου 2017, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου το πρωί ο Μακαριώτατος θα αφιχθεί στη Μεσσηνία, όπου ευθύς αμέσως, θα επισκεφθεί τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και θα ξεναγηθεί από τον Καθηγητή και Υπεύθυνο των ανασκαφών κ. Πέτρο Θέμελη.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας και ώρα 7:30 μ. μ. ο κ. Ιερώνυμος θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Την επομένη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταβεί στην Πύλο, όπου στις 10:15 π.μ. θα προσθεί επισήμου Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.
Στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία θα παρακολουθήσει την Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της Ναυμαχίας και ακολούθως τη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση.
Στις 12:00 το μεσημέρι ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος θα απονείμει στον Μακαριώτατο το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου, σε ειδική τελετή στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου.
Το βράδυ στις 8:00 μ.μ. ο κ. Ιερώνυμος θα παρακολουθήσει την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στο λιμάνι της πόλης.
Να σημειωθεί, ότι ο Μακαριώτατος επισκέπτεται τη Μεσσηνία κατόπιν κοινής προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου και του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Δημητρίου Καφαντάρη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button