Αθλητικά

Ο μπασκετμπολίστας που προέβλεψε με ακρίβεια τον θάνατό του

O Peter Maravich, πιο γνωστός ως Pistol Pete, ήταν ένας από τους μια χαρισματικούς μπασκετμπολίστες του NBA την δεκαετία του ’70. Αγωνίστηκε για 10 χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, όντας 5 φορές All-Star, ενώ το 1977 πήρε το βραβείο του πρώτου σκόρερ της κανονικής περιόδου με την φανέλα των New Orleans Jazz, λίγο πριν μετακομίσουν στην Utah.

To 1974, σε ηλικία 27 ετών, μεταπήδησε από τους Atlanta Hawks στους Jazz. Τότε είχε δώσει μια συνέντευξη στους beaver County Times. Τότε είχε δηλώσει κατά λέξη: «Δεν θέλω να παίξω για 10 χρόνια στο NBA και να πεθάνω από ανακοπή καρδιάς στα 40 μου».

http://baptistmessage.com/pistol-pete-maravich-the-man-the-mystery-and-the-miracle/

@baptistmessage.com

Ο Pete Maravich έπαιξε ακριβώς 10 χρόνια στο NBA, όταν και κρέμασε την φανέλα των Boston Celtics όπου αγωνίστηκε το δεύτερο μισό της περιόδου 1979-80. Τότε ήταν 33 ετών. Σχεδόν επτά χρόνια αργότερα, λίγους μήνες μετά τα 40α του γενέθλια, κατέρρευσε παίζοντας μπάσκετ στην Pasadena και πέθανε ακαριαία. Οι αρχές του Los Angeles ανακοίνωσαν πως η αιτία θανάτου ήταν μια αδιευκρίνιστη πάθηση στην καρδιά.

Ο μπασκετμπολίστας χωρίς να το θέλει, είχε προβλέψει ακριβώς τον θάνατό του, 13 και κάτι χρόνια πριν συμβεί. Ο δημοσιογράφος που του είχε πάρει την συνέντευξη, ο Andy Nuzzo, δήλωσε «Είναι λίγο τρομακτικό. Το άρθρο ήταν πάνω στο γραφείο μου όταν πήγα στην δουλειά. Το διάβασα, το ξαναδιάβασα και το ξαναδιάβασα. Όλα ταίριαζαν. Δεν το πίστευα».

Ο «Pistol» Pete Maravich υπήρξε ένας χαρισματικός σκόρερ και αστέρας του NBA. Ο θάνατός του το 1988 εξέπληξε τους πάντες. Ακόμα πιο μεγάλη έκπληξη προξένησε βέβαια η ακριβέστατη πρόβλεψή του από τον ίδιο…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button