Αγροτικά

Ο «Ξενοφώντας» κατέστρεψε το 30% της Μαυροελιάς

Τις ζημιές που άφησε πίσω του η επέλαση του «Ξενοφώντα» στην Πελοπόννησο αποτυπώνουν στην «ΥΧ» οι αρμόδιοι του ΕΛΓΑ. Στην Αργολίδα, σύμφωνα με τον Γιάννη Περδίκη, «υπάρχουν κάποιες ζημιές στα κτήματα που ήταν δίπλα σε χείμαρρους που πλημμύρισαν, κυρίως στο Κιβέρι και στο Σχινοχώρι και κατά δεύτερο λόγο στο Κουτσοπόδι και στο Άργος. Υπάρχουν λίγες ζημιές στη φυτική παραγωγή, κάποιες σε κηπευτικά. Από τις ανεμοθύελλες δεν είχαμε μεγάλη ζημιά, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό πτώσης καρπού οφείλεται στον δάκο», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Τρίπολης, Ηλίας Αγγελόπουλος, αναφερόμενος στην εικόνα που διαμορφώνεται σε άλλους νομούς της Πελοποννήσου, εξηγεί ότι «στη Μεσσηνία, οι Κορωνέικες άντεξαν γενικώς στη θύελλα και είχαμε μια πτώση της τάξης του 5% σε όλες τις περιοχές εκτός από τον Δήμο Αρφαρών. Εκεί, οι ζημιές είναι για αποζημιώσεις, ξεπερνάνε το 20%».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button