Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα πεζοπορήσει προς το ναό του Επικούριου Απόλλωνα

Με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που είναι αφιερωμένες στα μνημεία την ερχόμενη Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα επισκεφτεί και θα πεζοπορήσει προς το αριστούργημα του Ικτίνου, το Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες της Φιγαλείας.

Εναν από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους ναούς της αρχαιότητας, ένα από τα καλύτερα σωζόμενα μνημεία της κλασικής αρχαιότητας και το πρώτο στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. «Πάνω στο νοητό σταυροδρόμι των τριών νομών (Αρκαδίας, Ηλείας και Μεσσηνίας) θα επισκεφτούμε την Αμπελιώνα (πατρίδα του έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου), ένα χωριό που διατηρεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, περιτριγυρισμένο από δάση καστανιάς, αναρίθμητες φυσικές πηγές, λιθόστρωτα καλντερίμια και παλιά πετρόκτιστα σπίτια. Από εκεί, μέσω του δικτύου μονοπατιών ApolloTrails, περπατώντας μέσα από αιωνόβιες καστανιές και βελανιδιές, αγροτικές εκτάσεις, πεζούλες και ξερολιθιές και με θέα τη βορειοδυτική πλευρά της Πελοποννήσου, θα καταλήξουμε στην ιστορική και γραφική κωμόπολη της Ανδρίτσαινας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα αρχοντικά της και τα πλακόστρωτα δρομάκια της» αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΣ. Ο βαθμός δυσκολίας είναι 1 (κατάλληλη η συμμετοχή αρχαρίων με τουλάχιστον μέτρια φυσική κατάσταση) και οι ώρες πορείας: 5 +/-. Η αναχώρηση θα γίνει στις 7 π.μ. Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε από τις 9 μ.μ. έως τις 10.30 μ.μ. στα τηλέφωνα 27210-97733, 27211-10437 και στο συντονιστή Κων/νο Κωνσταντόπουλο (6942233010).

Ακολουθήστε το Gargalianoionline στο Google News και στο Facebook

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button