Πελοπόννησος

Ο «παράδεισος» στην Πελοπόννησο που επέλεξε η Πριγκίπισσα Νταϊάνα για να ζήσει τον απαγορευμένο της έρωτα

Σε μια εποχή που όλοι αποζητάμε, για τις καλοκαιρινές μας διακοπές έναν απομονωμένο παράδεισο, υπάρχει ένα μέρος στην Λακωνία που μπορεί να «κοντράρει στα ίσια» σε ομορφιά το πιο δημοφιλές νησί. Έτσι είχε σκεφτεί μάλλον και η Νταϊάνα με τον Ντόντι, όταν επέλεξαν το Κυπαρίσσι Λακωνίας για να καταφέρουν να ζήσουν τον παράνομο έρωτα τους για ένα Σαββατοκύριακο.

Το χωριό της Λακωνίας απέχει από την Αθήνα 4 ώρες και κάτι η πρόσβαση, όμως, δεν είναι εύκολη. Το μέρος βέβαια θα σε αποζημιώσει και θα τα ξεχάσεις όλα, οπότε μην το κρίνεις από την όλη ταλαιπωρία.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα περάσεις από Κόρινθο, Τρίπολη, Σπάρτη και Άγιο Δημήτριο. Σε κάποια σημεία η ορατότητα κόβεται και ο δρόμος στενεύει, με πολλή προσοχή όμως, θα καταλήξεις να κοιτάς το χωριό-διαμάντι και θα καταλάβεις πως όλα ήταν περαστικά. Λίγο πριν φτάσεις θα δεις τα μικρά γραφικά σπιτάκια και την πανέμορφη παραλία που σε περιμένει, οπότε θα αντιληφθείς έφτασες και θα νιώσεις τυχερός που το επέλεξες. Η θέα του θα σε συνεπάρει.

Οι επιλογές είναι συγκεκριμένες, αλλά πανέμορφες. Οι δυο παραλίες είναι η Μεγάλη και Μικρή Άμμος, στις οποίες θα ευχαριστηθείς τα πεντακάθαρα νερά και το λευκό βότσαλο. Είναι ό,τι πρέπει για παιδιά και φτάνει κανείς με τα πόδια από τον οικισμό της Παραλίας.

Η απόλυτη μαγεία όμως βρίσκεται μόλις 2 χλμ. μακριά. Η παραλία της Αγίας Κυριακής είναι μια καταγάλανη ακτή με ήσυχα, ζεστά νερά και υπέροχο βυθό. Από εκεί θα απολαύσεις τη θέα προς το πέλαγο και τον οικισμό, ενώ σίγουρα θα μπει πολύ ψηλά στην λίστα με τις πιο ιδιαίτερες παραλίες που έχεις κολυμπήσει.

Πίσω από την παραλία της Αγίας Κυριακής, υπάρχει ένα σπήλαιο που αξίζει να δεις. Έχει ζεστά και ρηχά νερά, ενώ αυτό το σημείο επιλέγουν τα ψάρια για να γεννήσουν τα μωρά τους.

Τι θα δεις

Τις ώρες που δεν θα κολυμπάς, θα έχεις την δυνατότητα να απολαύσεις περιπάτους μέσα στη φύση και τα έλατα, τις χαρουπιές και τα κυπαρίσσια, για να γνωρίσεις βήμα-βήμα τον τόπο. Μια βόλτα προς το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου, για να δεις που αράζουν τα σκάφη, είναι ό,τι πρέπει για έναν απογευματινό περίπατο. Γενικά, αξίζει να αφήσεις το αυτοκίνητο και να γνωρίσεις το χωριό, μιας και όλα βρίσκονται μια ανάσα μακριά.

Το Κυπαρίσσι βρισκόταν απομονωμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα έως το 1970, μιας και δεν υπήρχε οδικό δίκτυο και οι μεταφορές γίνονταν από θαλάσσης. Με ένα τρόπο, θα αντιληφθείς πως ακόμα και σήμερα, το χωριό μοιάζει να βρίσκεται αποκομμένο από οποιονδήποτε άλλο οικισμό, κρατώντας την μοναδικότητα του κρυμμένη για το ευρύ κοινό.

Εκεί θα νιώσεις πως σταμάτησε ο χρόνος και θα ξεχάσεις όποιο πρόβλημα σε ταλαιπωρεί. Φταίει η αύρα του που είναι μοναδική; Φταίει η ομορφιά του που είναι απαράμιλλη; Όποιος και αν πήγε δεν μπόρεσε να καταλήξει κάπου. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι πως κανείς δεν έφυγε απογοητευμένος από εκεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button