Αθλητικά

Ο Πελέ δεν μπορεί πλέον να σταθεί στα πόδια του – Σοκάρει η εικόνα του

Πρεμιέρα έκανε το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ του Netflix για τη ζωή του Πελέ. Ο ζωντανός θρύλος μιλάει για τη ζωή του τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων.

Αυτό που σοκάρει όμως είναι η εικόνα του Πελέ ο οποίος αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα υγείας, δεν μπορεί να περπατήσει ενώ για να μετακινηθεί χρειάζεται τη βοήθεια ενός «Π».
Σημαντικό κομμάτι του ντοκιμαντέρ, είναι αφοερωμένο στο Μουντιάλ του 1970, με τον Πελέ να συγκινείται με τις αναμνήσεις και να δακρύζει, όταν αφηγείται πως είχε λυγίσει από την πίεση, πριν από τη σέντρα του μεγάλου τελικού με την Ιταλία.


Ο Πελέ ή  Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο γεννήθηκε 23 Οκτωβρίου 1940. Έχει ανακηρυχθεί ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα από τη FIFA και τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής Ποδοσφαίρου και ευρέως θεωρείται ο κορυφαίος όλων των εποχώνΓνωστός και ως ο «Βασιλιάς του Ποδοσφαίρου κατέχει τους τίτλους «Ποδοσφαιριστής του Αιώνα» από τη FIFA, «Αθλητής του Αιώνα» από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και είναι μέλος του ποδοσφαιρικού Hall of Fame.

Το 2000 σε παγκόσμια δημοσκόπηση της FIFA στο διαδίκτυο για την ανάδειξη του καλύτερου ποδοσφαιριστή του 20ού αιώνα, ήρθε δεύτερος πίσω από το Ντιέγκο Μαραντόνα, ενώ αντίθετα, στην ψηφοφορία της FIFA «Football family» και των αναγνωστών του περιοδικού FIFA Magazine ο Πελέ ήρθε πρώτος. Τα ατομικά του επιτεύγματα και οι διακρίσεις του τον κατατάσσουν ως τον πιο διάσημο και δημοφιλή όχι μόνο στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία αλλά και στο σύνολο του κόσμου των σπορ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button