Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Ο Π. Κατσίβελας για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας για την ανάπλαση της πλατείας Γαργαλιάνων

Του Παναγιώτη Κατσίβελα

Τι συνέβη στο Δημοτικό συμβούλιο για την πλατεία των Γαργαλιάνων .
Την 23η Φεβρουαρίου και ημέρα Τρίτη , συνήλθε το Δημοτικό μας Συμβούλιο , στην 7η τακτική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα, την κατάθεση της μελέτης ανάπλασης της πλατείας των Γαργαλιάνων , μετά από απαίτηση- και υπογραφή -19 στο σύνολο δημοτικών συμβούλων , διαφόρων παρατάξεων και απόψεων , μιας και ο κ. Δήμαρχος δεν δέχθηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση , να συζητηθεί το θέμα , που ταλανίζει την τοπική κοινωνία μας . Κι όλα αυτά γιατί ο κ. Δήμαρχος αποφάσισε να φορέσει στην πόλη ένα κουστούμι που δεν της έρχεται .
Δημοτική σύμβουλοι από την ΔΕ Γαργαλιάνων και με την σύμφωνη γνώμη όλων των προαναφερθέντων συμβούλων , συνέθεσαν και κατέθεσαν πρόταση απόφασης , την οποίαν και εισηγήθηκαν για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο .
Η πρόταση αφού συνέθετε την τεκμηρίωση της απόφασης κατέληγε σε μία σαφή πρόταση .Να ανακληθεί η απόφαση της οικονομικής επιτροπής και να μην κατατεθεί η συγκεκριμένη πρόταση ανάπλασης της πλατείας των Γαργαλιάνων για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο . Επαναλαμβάνω και επισημαίνω την συγκεκριμένη μελέτη ανάπλασης της πλατείας . Ήταν βέβαιο , ότι η δημοτική αρχή θα ερχόταν , κατά μέτωπο , με το πρόβλημα που η ίδια , από αφροσύνη δημιούργησε .
Με την αρχή της συνεδρίασης ο κ. Δήμαρχος κατέθεσε τελεσίγραφο, ότι αν μέχρι το τέλος του άλλου μηνός η αντιπολίτευση δεν κατέθετε νέα μελέτη, αυτός θα προχωρούσε στην κατάθεση αυτής της συγκεκριμένης πρότασης . Και ότι αυτός θα έφευγε . Πίστεψε ότι μπορεί να μας «δουλέψει» , και έκανε , πως δεν έχει καταλάβει , ότι η κοινωνία έχει ζητήσει κυρίως και πρωτίστως καμία αλλαγή της χρήσης της πλατείας . Που αυτό πολύ απλά σημαίνει , ότι άμα σβήσει και κάνει delete στο πρόγραμμα της μελέτης , ότι περιορίζει την διαχρονική και ιστορική χρήση της πλατείας , από την υπάρχουσα επιφάνεια , το θέμα λίγο πολύ θα είχε λυθεί και ο διάλογος για βελτιώσεις της μελέτης , θα ήταν μια εύκολη και ευχάριστη συνεργασία για όλους . Πλην όμως ο κ. Δήμαρχος, ντε και καλά θέλει να μας φορέσει , αυτός που μόνος του αποφάσισε .
Γιατί έλεγε , ότι αυτός είναι Δήμαρχος και επειδή είναι Δήμαρχος μπορεί να κάνει ότι του καπνίσει και εννοούσε βέβαια, ότι είμαστε λίγο πολύ υποτελείς του . Του αντιτείναμε , ευγενικά , ότι έχει παρανοήσει τον ρόλο του , ότι υπηρετούμε όλοι τις αρχές της Δημοκρατίας ,που απλά σημαίνει , ότι η κοινωνία έχει το ρόλο της αλλά και το τελικό λόγο . Ότι οι αρχές οφείλουν να υπηρετούν τις απόψεις της κοινωνίας , που αυτές εκφράζονται από του δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους , αλλά και με τη δημοσίευση απόψεων πολιτών , συλλόγων και οργανώσεων πολιτών .
Αυτό δεν άρεσε καθόλου στον κ. Δήμαρχο και σε ένα διονυσιακό παραλήρημα , άρχισε κατά τρόπο ,που συνηθίζει να προσβάλει και να διαβάλει ανθρώπους , με τόση ευκολία και αλαζονεία , χωρίς ποτέ να κοιτάξει το είδωλο του στο καθρέπτη του , σε μια ελπίδα αυτοκριτικής , που όλοι οι άνθρωποι χρειάζεται να κάνουν .Και να αναρωτηθεί στο κάτω- κάτω ποιος μιλάει , για ποιους ;
Όμως το σύνολο των δημοτικών συμβούλων , συμπεριφέρθηκε με ευγένεια , αποφεύγοντας κάθε πρόκληση, που επιζητούσε για να φύγει από την συνεδρίαση , το αδιέξοδό του και την τραγωδία του .
Μετά , στο παραλήρημά του , πήραν την σειρά οι σύλλογοι της πόλεως των Γαργαλιάνων , που είπε , με τον πιο απαξιωτικό και προσβλητικό λόγο, ότι εκπροσωπούν το τίποτα και ότι μόνο αυτός εκπροσωπεί και εκφράζει την κοινωνία των Γαργαλιάνων . Κρατήθηκε , από μια σανίδα σωτηρίας , όπως αφελώς νόμισε , ότι δήθεν ο Εμπορικός Σύλλογος Γαργαλιάνων υποστηρίζει την απόφασή του . Αλλά τι τραγωδία και αυτή , δεν πέρασαν λίγες ώρες και ο σύλλογος εξέφρασε την κοινή συνείδηση των πολιτών .
Ακολούθησαν μετά οι επιστήμονες της πόλεως , κερδίζοντας και αυτοί , το μερτικό τους στη λάσπη . Είπε ότι συναντήθηκε με τους μηχανικούς της πόλης μας και δήλωσε , ότι όλοι είναι σύμφωνοι μαζί του . Όταν τον ρώτησα ,να μας πει ονόματα , ανέφερε μόνο δύο αγνοώντας , ότι η πόλη διαθέτει πάνω από 10 σπουδαίους επιστήμονες , τους οποίους και αγνοεί .
Όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι δημοτικού σύμβουλοι , ό καθένας με τη δική του συλλογιστική και τρόπο υπεστήριξαν , αυτό που η κοινωνία δικαιούται και απαιτεί , το σεβασμό στη γνώμη της .
Τότε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με μια δήλωσή του , προς το Σώμα , που θύμιζε λίγο πολύ κάτι από Παπαφλέσσα στο Μανιάκι ή τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες , ότι μπορεί να απέμειναν λίγοι δίπλα του , αλλά θα πέσουν μαζί του . Μιλάμε για ιδανικά σπουδαία !!! Έφτασε δε , εκπρόσωπος ως της ΔΕ Γαργαλιάνων, να πει και το αμίμητο , από πότε η εκκλησία έγινε και μνημείο !!!
Και τότε εμφανίστηκε άλλη ρηξικέλευθη πρόταση , του γνωστού πλέον παίκτη , να εκφραστεί η κοινωνία με δημοψήφισμα , με την πίστη και την προσδοκία , ότι θα μας επέφερε τον πανικό . Και αίφνης θροϊστήκαμε όλοι . Αλλά εις μάτην . Σήκωσα το γάντι και είπα «ότι και όποτε θέλουν» , αλλά μην κάνουν τους τσάπα μάγκες , όταν ξέρουν και οι ίδιοι ότι ειδικά , αυτή την περίοδο της επιδημίας, αυτά δεν πρόκειται να επιτραπούν και που ρητά απαγορεύονται .
Σε όλη την συνεδρίαση δήλωνε ότι θα φύγει , είτε δήθεν από αγανάκτηση και απογοήτευση , είτε δήθεν για δουλειές που είχε στην Αθήνα . Όταν δε του γνωρίσαμε ότι κι αν φύγει , η συνεδρίαση μπορεί να συνεχιστεί , διότι δεν απαιτείται η παρουσία του Δημάρχου , δεν έφυγε ποτέ!
Ο κ. Δήμαρχος συνεχώς μιλούσε για λεφτά , λες και ο σκοπός, ήταν μόνο να τα ξοδέψει … Όλοι οι άλλοι μιλούσαμε , να σταματήσει αυτό το ανοσιούργημα . Και ανυποχώρητοι επιμέναμε να προχωρήσουμε στην έκδοση απόφασης . Και όταν η πίεση , φαίνεται του έγινε αφόρητη και η ώρα της απόφασης ζύγωνε , σκαρφίστηκε την απειλή , ότι δημοτικός σύμβουλος δήθεν , τον απείλησε και άρχισε να καλεί το δικηγόρο του και την Αστυνομία !!! να πάει εκεί !!! για να συλλάβει δήθεν τον Δημοτικό Σύμβουλο ; λες και ήταν εκεί σιμά του και τον απειλούσε . Όλα αυτά σε μια τηλεδιάσκεψη , που ο καθένας ήταν σπίτι του . Χιλιόμετρα μακριά .
Και ότι δεν κατάφεραν μέχρι τότε , ήρθε δια μαγείας η πτώση του συστήματος της τηλεδιάσκεψης , ή ορθότερα να το ρίξουν , για να διακοπεί δήθεν η συνεδρίαση . Αυτά τα κωμικοτραγικά συνέβησαν κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου . Η δική μας δημοτική παράταξη κατέθεσε , αμέσως με e mail την θετική μας ψήφο για την ακύρωση της αποφάσεως της οικονομικής επιτροπής και την μη κατάθεση της συγκεκριμένης ανάπλασης .
Από ότι γνωρίζω και οι άλλες παρατάξεις έκανα το ίδιο , πλην των εμμίσθων της Δημοτικής αρχής . Το βέβαιον είναι , ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ . Δεν πρόκειται να δεχθούμε χειραγώγηση ούτε του Δημοτικού Συμβουλίου , αλλά κυρίως της κοινωνίας . Έπεται συνέχεια .

Exit mobile version