Εκπαίδευση

Ο Σαράντος Κουκούμης για το 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων

ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
Ως Δημοτικός σύμβουλος αλλά και ως συνταξιούχος δάσκαλος θα ήθελα να συγχαρώ τις νηπιαγωγούς και τους μικρούς μαθητές –τριες του Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων για τη βράβευσή τους στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής της παιδικής Helmepa με θέμα «Ανθρωποι και θαλάσσια ζώα σύμμαχοι για τον πλανήτη Γή», στην κατηγορία «Νηπιαγωγεία-Ειδικά σχολεία» και μάλιστα με το Α βραβείο !
Έχει δε ,ιδιαίτερη σημασία να τονιστεί ,ότι το Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων στα 15 χρόνια συμμετοχής του σε παρόμοιους διαγωνισμούς ,έχει διακριθεί 10 φορές ! Η συμμετοχή των μικρών μαθητών σε διαγωνισμούς με θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλει στην καλλιέργεια αξιών και κριτηρίων με τα οποία ως αυριανοί υπεύθυνοι και ευσυνείδητοι πολίτες, θα μπορούν να κρίνουν και τις πραγματικές αιτίες των τεράστιων καταστροφών των θαλάσσιων και δασικών οικοσυστημάτων ,της εξάντλησης των φυσικών πόρων και τους πραγματικούς συμμάχους αλλά και τους εχθρούς του πλανήτη μας.
Συγχαρητήρια επίσης και για τη διάκριση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό bravo schools με τη δράση «Πλανόδια χαριστική βιβλιοθήκη».
Οι διακρίσεις αυτές συμβάλλουν επίσης ,στη θετική προβολή των Γαργαλιάνων αλλά και του Δήμου Τριφυλίας γενικότερα .Είναι ευκαιρία η Δημοτική αρχή ,ως ελάχιστη ανταπόδοση της προβολής αυτής , να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατασκευή ενός καινούργιου Νηπιαγωγείου, που είναι χρόνιο τεκμηριωμένο αίτημα της διευθύντριας του 1ου νηπιαγωγείου κας Τερζάκη Γαρυφαλιάς αλλά και της τοπικής κοινωνίας των Γαργαλιάνων, για να μπορούν σ ένα υγιεινό ,ασφαλές κι ευχάριστο Σχολικό περιβάλλον να δημιουργούν και να φέρνουν κι άλλες διακρίσεις στην πόλη τους.
Κουκούμης Σαράντος
Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button