Πολιτική

Ο Τατούλης έχασε την πλειοψηφία στο Συμβούλιο: Περιφερειάρχης χωρίς εξουσία!

“Ομηρος” πρώην συμβούλων της παράταξής του, που συγκρότησαν αντιπολιτευτική ομάδα, είναι πλέον ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, καθώς όλα δείχνουν ότι διαθέτει μόνο 23 ψήφους στο 51μελές Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η περίοδος της “αυτοδυναμίας Τατούλη” αναμένεται να λήξει στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς για πρώτη φορά από το 2010 η λήψη των αποφάσεων θα κριθεί από τις ψήφους της αντιπολίτευσης.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Λαγός

Η άτυπη αντιπολιτευτική ομάδα, με βασικό κορμό από πρώην συμβούλους της παράταξης Τατούλη, δημιουργήθηκε το Σάββατο σε συνάντηση που είχαν σύμβουλοι με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα. Στην ομάδα μετέχουν οι “γαλάζιοι” περιφερειακοί σύμβουλοι Περικλής Μαντάς, Αγγ. Χρονάς (Μεσσηνίας), Χρ. Αντωνόπουλος, Ελ. Παναγιωτοπούλου, Αν. Τζαννής (Αργολίδας). Γιάν. Κατσίρης (Αρκαδίας), Γιάν. Τζεφεράκος, Παν. Καρράς (Λακωνίας), η σύμβουλος Μαριλένα Σούκουλη (Κορινθίας) που εκλέχτηκε με τον συνδυασμό του Γιώργου Δέδε και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ενώ μελετούν τα νέα δεδομένα τουλάχιστον 2-3 σύμβουλοι της παράταξης Τατούλη, προκειμένου να αποφασίσουν με ποιους θα πάν’ και ποιους θ’ αφήσουν

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΙΚΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι “γαλάζιοι” περιφερειακοί σύμβουλοι αποφάσισαν να συναντηθούν με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα μετά τη φραστική επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Τατούλης εναντίον του… πολιτικού σύμπαντος. Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Τατούλης αποκάλεσε “βαρίδια” όσους δεν θα τον ακολουθήσουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση επειδή θα στηρίξουν τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί σε συνδυασμό με τις επιθέσεις στα κόμματα ώθησαν τους “γαλάζιους” περιφερειακούς συμβούλους να προχωρήσουν σε οργανωμένη αντίδραση συγκροτώντας αντιπολιτευτική ομάδα. Στη συνάντηση που είχαν για αυτό το σκοπό με τον κ. Νίκα (και στην οποία δεν συμμετείχαν λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων οι σύμβουλοι Λακωνίας Γιάν. Τζεφεράκος και Παν. Καρράς) αποφασίστηκε μεταξύ άλλων ότι “επικεφαλής” της ομάδας θα αναλάβει ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, καθώς διαθέτει την εμπειρία που απαιτεί η σύγκρουση με την περιφερειακή αρχή. Αποφασίστηκε επίσης ότι η ομάδα δεν θα μετεξελιχθεί σε παράταξη, αφού έτσι και αλλιώς ο κανονισμός του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν δίνει πλήρη δικαιώματα παράταξης σε όποια ομάδα συμβούλων αποκτήσει… ονοματεπώνυμο. Τυπικά λοιπόν οι σύμβουλοι θα είναι ανεξάρτητοι, αλλά ουσιαστικά θα ακολουθούν κοινή πολιτική γραμμή στα θέματα μείζονος σημασίας. Στη συνάντηση με τον κ. Νίκα αποφασίστηκε επίσης ότι δεν θα ακολουθηθεί στείρα αντιπολιτευτική τακτική και ότι θα ψηφίζονται τα έργα που έχουν συμβολή στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Αντιθέτως θα καταψηφίζονται οι εισηγήσεις που θα έχουν στόχο την εξυπηρέτηση μικροπαραταξιακών συμφερόντων της περιφερειακής αρχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button