Πολιτική

Ο Τσαβούσογλου απειλεί ξανά την Ελλάδα: «Αν δεν κάνετε πίσω, θα κάνουμε αυτό που πρέπει»

Μπαράζ προκλήσεων και απειλών από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε την απειλή του Ερντογάν «θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά» λέγοντας πως: «Αν η Ελλάδα δεν κάνει ένα βήμα πίσω, αν δεν τηρήσει τις συμφωνίες, τότε θα κάνυμε ό,τι χρειάζεται».

«Η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί και δεν είναι δυνατόν εμείς να μείνουμε σιωπηλοί», είπε ο Τσαβούσογλου. «Εαν δεν σταματήσει τις παραβιάσεις, η κυριαρχία της κινδυνεύει. Αυτός είναι και ο λόγος που πρόεδρος μας λέει πως ‘θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά’», τόνισε και επανέλαβε πως εάν η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη, η Τουρκία θα κάνει ό,τι χρειαστεί.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών καταφέρθηκε, με εμπρηστική ρητορική και κατά του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Δένδια.

«Όλος ο κόσμος άρχισε να δίνει την προσοχή της εκεί. Δηλαδή στον τουρκικό κόσμο, την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και την Κεντρική Ασία.

Σήμερα (σ.σ. χθες) και ο Νίκος Δένδιας (πήγε) αμέσως εκεί… Εκεί πήρε την ανάσα. Κάνει κάποια ταξίδια. Όπου κι αν πάμε, φυσικά, τρέχει από πίσω. Να είναι καλά. Ο Νίκος Δένδιας. Παλιός μου φίλος είναι. Και φυσικά, είναι προβληματισμένοι (ανησυχούν). Γιατί ανησυχούν; Η ‘ΤΔΒΚ’ έγινε μέλος παρατηρητής στη σύνοδο κορυφής στη Σαμαρκάνδη. Αλλά αυτό είναι μια αρχή. Στην πραγματικότητα, με τον τουρκικό κόσμο να ´δεχεται ι την ‘ΤΔΒΚ’ ως μέλος παρατηρητή, η Oργάνωση Tουρκικών Kρατών και ο τουρκικός κόσμος κατέβηκε με αυτόν τον τρόπο στην Ανατολική Μεσόγειο. Έτσι η εμβέλειά του έχει ενισχυθεί», είπε.

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button