Τοπικά Νέα

Ο «Φιλόδημος ΙΙ» δίνει απορριμματοφόρα σε 4 Δήμους της Μεσσηνίας

Την έγκριση χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού εξασφάλισαν οι Δήμοι Τριφυλίας, Καλαμάτας, Δυτικής Μάνης και Πύλου – Νέστορος, με σχετική απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Γεωργίας Βαλάτσου. Η χρηματοδότηση αφορά την προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών» από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

Ειδικότερα, δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου, στην Διαύγεια, η 2η τροποποίηση της με αριθμό 50125/6-8-2020 απόφασης επιχορήγησης με τίτλο: «Προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών» από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

Δικαιούχοι της επιχορήγησης είναι, όσον αφορά τους Δήμους της Μεσσηνίας, ο Δήμος Καλαμάτας με ενδεικτικό αριθμό 4 απορριμματοφόρων, με συνολική επιχορήγηση 660.000 ευρώ, και από 1 απορριμματοφόρο, με επιχορήγηση 165.000 ευρώ ξεχωριστά για τον κάθε Δήμο, οι Δήμοι Τριφυλίας, Πύλου – Νέστορος και Δυτικής Μάνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το απόγευμα δημοσιεύθηκε η 1η τροποποίηση της επιχορήγησης και σε αυτή βρισκόταν και ο Δήμος Μεσσήνης (ο οποίος δεν βρίσκεται στη σημερινή απόφαση ανάμεσα στους δήμους που επιχορηγούνται), ενώ δεν βρισκόταν ο Δήμος Δυτικής Μάνης. Επιπλέον το ποσό της επιχορήγησης για κάθε Δήμο, ήταν 223.000 ευρώ, με το ποσό της επιχορήγησης για το Δήμο Καλαμάτας να είναι στις 400.000 ευρώ (για 2 απορριμματοφόρα).

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button