Τοπικά Νέα

Ο “Χάρτης” υλοποίησης των εγγειοβελτιωτικών έργων στη Μεσσηνία

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου:

Υποστηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα, βρισκόμαστε στη διαδικασία ανασυγκρότησης του διοικητικού συμβουλίου και αναδιοργάνωσης του οργανισμού του ΓΟΕΒ. Παράλληλα αυτή την εποχή υλοποιούμε  εργολαβία καθαρισμού τάφρων και επισκευής καναλιών, προϋπολογισμού 400.000 €, από το φράγμα του Παμίσου στον Άρι έως εκβολές,  έργο που έχει και αντιπλημμυρικό χαρακτήρα. Επίσης αξιοποιούμε μελέτες από την πρώην Νομαρχία με επικαιροποίηση αυτών και περιβαλλοντική αδειοδότηση ώστε να είναι δυνατή η ένταξη προς χρηματοδότηση και η υλοποίησή τους.

ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΦΡΑΓΜΑ

Υλοποιήθηκε το μεγάλο έργο της κατασκευής του Φιλιατρινού φράγματος ενώ απομένει να εκτελεστεί και το έργο των δικτύων, το οποίο η μελέτη του ολοκληρώνεται άμεσα. Σχετικά με την κατασκευή των δικτύων άρδευσης, αυτά είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου.  Απομένει η πλήρης ωρίμανση της μελέτης του έργου με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν και οι απαλλοτριώσεις.

 

ΜΙΝΑΓΙΩΤΙΚΟ ΦΡΑΓΜΑ

Όσον αφορά την μελετητική ωρίμανση του Μιναγιώτικου φράγματος, το οποίο παρακολουθούμε στενά την διαδικασία, χθες ενημερωθήκαμε εγγράφως από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ότι δόθηκε παράταση της συνολικής προθεσμίας ολοκλήρωσης της μελέτης έως 20/3/2020.

Αυτό γιατί, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι γεωλογικές, γεωτεχνικές και ηλεκτρομηχαλογικές μελέτες καθώς και οι υδραυλικές του φράγματος αλλά και των δικτύων και έχει εκδοθεί η έγκριση περιβαλλοντικών όρων (Απρίλιο 2019), θα πρέπει να συμπληρωθούν οι οριστικές μελέτες με τις παρατηρήσεις της περιβαλλοντικής απόφασης και να εκδοθούν τα τεύχη δημοπράτησης. Το έργο, προϋπολογισμού 65 εκ. ευρώ,  θα καλύψει την περιοχή της Πυλίας, περιοχή που πλήττεται από ανομβρία και θα υποστηρίξει δυναμικά την αγροτική παραγωγή.

Αναμένουμε ότι στα μέσα του 2020 θα είμαστε έτοιμοι για ένταξη και δημοπράτηση του έργου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button