Τοπικά Νέα

Ο χρόνος πιέζει για τον ΒΙΟΚΑ Γαργαλιάνων

Η Παρουσίαση της πρόσκλησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ: «Μελέτες ωρίμανσης έργων συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων οικισμών Γ΄ προτεραιότητας κατά την οδηγία 91/271 ΕΟΚ», έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων στου δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας, από την κ. Θλιμμένου Αμαλία εξωτερικό συνεργάτη ΕΕΤΑΑ και μέλος του «Δικτύου οριζόντιας υποστήριξης των Δήμων και των φορέων του, ως δυνητικών δικαιούχων του τομέα περιβάλλοντος του Ε.Π ΥΜΕΠΕΡΕΑ 2014-2020.

Στη συζήτηση, που προηγήθηκε της παρουσίασης, ο δήμαρχος κ. Λεβεντάκης ανέφερε ότι το έργο έχει πολλά προβλήματα καθώς δεν υπάρχουν τα συμβόλαια για να περάσει ο αγωγός και δεν έχει αγοραστεί ακόμη ο χώρος της εγκατάστασης, τονίζοντας πως θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κατατεθεί πρόταση ένταξης του έργου, ενώ θα εξεταστεί και αν μπορούμε να πάρουμε κάποια παράταση. «Πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να καταθέσουμε πρόταση, αλλιώς το έργο χάνεται και σε αυτό έχει ευθύνη ο προηγούμενος δήμαρχος και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας. Στόχος είναι να το κερδίσουμε, αν όχι, θα πάνε κατηγορούμενοι γιατί αδιαφόρησαν. Η πρόταση δεν είναι αυτή που πρέπει βάσει του πληθυσμού και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθεί», ανέφερε ο κ. Λεβεντάκης.

Απατώντας ο κ. Κατσίβελας ανέφερε πως δεν χρειάζεται η κινδυνολογία και πως δήμος μπορεί να καταθέσει πρόταση για χρηματοδότηση του έργου, παίρνοντας έτσι πίστωση χρόνου και μεγάλο σκορ στην αξιολόγηση του έργου, μιας και το έργο θα γίνει με τη διαδικασία της μελέτης κατασκευής. Κλείνοντας, ο κ. Κατσίβελας ανέφερε πως χρειάζεται επιτάχυνση των διαδικασιών και αν χαθεί το έργο θα οφείλεται στη σημερινή ολιγωρία, με τον κ. Λεβεντάκη να του απαντά πως αν χαθεί το έργο η ευθύνη θα είναι της προηγούμενης δημοτικής αρχής, και αν προχωρήσει θα οφείλεται στη σημερινή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button