ΓαργαλιάνοιΠολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Ο Skitsofrenis ομόρφυνε την αυλή της «Αποθήκης 186» στους Γαργαλιάνους

Ένα διαφορετικό χρώμα έδωσε με την τέχνη του ο Skitsofrenis στην 1η Γιορτή Δρόμου που έγινε στους Γαργαλιάνους!

Την 1η  Γιορτή Τέχνης του Δρόμου – Street art, διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων “Πολίτες σε δράση”. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στην αυλή της «Αποθήκης 186», ενώ όσοι είχαν την διάθεση συμμετείχαν και δοκίμασαν τις ικανότητες τους στο graffiti.

Με την εθελοντική συμμετοχή των καλλιτεχνών, Skitsofrenis και Σωτήρη Γκαρδιακού, όσοι βρέθηκαν στην Αποθήκη 186 είχαν την ευκαιρία να δουν την μεταμόρφωση με graffiti , των γκρίζων τοίχων μιας αποθήκης, σε έργο τέχνης. Μαζί ήταν και ο Παναγιώτης Φιτσώρος, όπου δίδαξε την τέχνη του κολάζ.

Σκοπός και στόχος είναι, η «Γιορτή της Τέχνης του Δρόμου» να αποτελέσει  αφορμή για μια συνάντηση-γιορτή όλων όσων αγαπούν και ασχολούνται με τη ζωγραφική , το σχέδιο και άλλες  μορφές  της  τέχνης  γιατί,  THE EARTH WITHOUT ‘’ART’’ IS JUST ‘’EH’’  .

Τεχνική ,τέχνη και βίωμα

Ο Skitsofrenis αυτή τη φορά πραγματοποίησε το πορτρέτο του Μάνου Χατζιδάκη

Ο 30χρονος Κώστας Λούζης (a.k.a Skitsofrenis), γεννήθηκε σε ένα χωριό της Μεσσηνιακής Μάνης. Από αγροτική οικογένεια προερχόμενος, έχει βρει πλέον τον επαγγελματικό του παράδεισο στην παραγωγή ελαιόλαδου. Εξέλιξη αναμενόμενη για έναν Μεσσήνιο. Το μη αναμενόμενο της ιστορίας του, αυτό που δεν θα προέβλεπε εύκολα κανείς για την πορεία ενός νέου από την Καλαμάτα, ήταν η αναγνώριση που θα εισέπρατταν τα έργα του στην ελληνική -και όχι μόνο- street art κοινότητα. Το 2012 φωτογραφία του επιλέχθηκε από το διεθνές πρακτορείο Reuters στις 120 καλύτερες της χρονιάς…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button