Αγροτικά

Πάγωσε η αγορά ελαιολάδου

Η αγορά του ελαιολάδου έχει νεκρώσει, οι συναλλαγές είναι ελάχιστες και οι τιμές πέφτουν συνεχώς.

Στην Ελλάδα μεμονωμένα βυτία για καλά φετινά εξαιρετικά παρθένα έχουν πουληθεί σε τιμές 3,30-3,40 ευρώ/κιλό (στη Λακωνία). Το μαυρολήσιο πιέζεται να υποχωρήσει σπάζοντας τα 2,60 ευρώ/κιλό. Επίσης, γίνονται συναλλαγές σε διάφορες τιμές για ελαιόλαδα που (μάλλον πρέπει να) είναι μίγματα περσινών με φετινά.

Στην Ισπανία οι αγοραστές έχουν χαθεί από την αγορά, ενώ εδώ και λίγες ημέρες οι πωλητές, οι μεγάλες κοοπερατίβες, προχώρησαν σε μια ιδιότυπη απεργία παύοντας κάθε προσφορά με σκοπό να προκαλέσουν μια τεχνητή έλλειψη. Αυτό το «μπρα ντε φερ» έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λίγες μόλις εβδομάδες πριν αρχίσει η συγκομιδή σε φουλ ρυθμούς και με δεδομένα τα περσινά αποθέματα.

Η Τυνησία έχοντας μια υπερπαραγωγή 330-350 χιλ. τόνων σχετικά πρώιμη προσφέρει στη διεθνή αγορά έξτρα παρθένα με 2,15-2,25 ευρώ/κιλό.

olivenews.gr

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Κύριοι στη Τυνησία το 2,25€ το κιλό του ελαιολάδου είναι πολύ μεγάλη τιμή, όταν ο μισθός ενός ιδιωτικού υπαλλήλου είναι 175€ το μήνα ή ενός υπαλλήλου καφετέριας μόλις 125€το μήνα! Ούτε στο 1/10 δεν συγκρίνονται τα έξοδα καλλιέργειας και συγκομιδής της Τυνησίας με την Ελλάδα! ΞΥΠΝΉΣΤΕ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button