Κόσμος

Πάνω από 500.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην εμπόλεμη Συρία

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα πως περίπου 511.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, ο οποίος ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση που εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία και καταγράφει τον αριθμό των θανάτων χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο επαφών εντός της Συρίας, ανέφερε πως ταυτοποίησε περισσότερους από 350.000 θανάτους και οι υπόλοιποι είναι περιπτώσεις όπου γνωρίζει ότι υπήρξαν θάνατοι αλλά δεν γνωρίζει τα ονόματα των θυμάτων.

Η σύγκρουση ξέσπασε έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις στις 15 Μαρτίου 2011 εμπλέκοντας σε αυτήν περιφερειακές και παγκόσμιες δυνάμεις και αναγκάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους -περισσότερο από το 50% του προπολεμικού πληθυσμού- να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Περίπου το 85% των νεκρών ήταν άμαχοι που σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης και των συμμάχων της, ανέφερε το Παρατηρητήριο, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο συριακός στρατός, τον οποίο συνδράμει η Ρωσία από το 2015, έχει χρησιμοποιήσει σε μεγάλο βαθμό αεροπορική δύναμη πυρός.

Από τους 353.935 ανθρώπους που σκοτώθηκαν από τις 15 Μαρτίου 2011, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου, οι 106.390 ήταν άμαχοι εκ των οποίων 19.811 παιδιά.

Στο μεταξύ, η Τζάις αλ-Ισλάμ, μία από τις κυριότερες ομάδες ανταρτών στην ανατολική Γούτα, ανέφερε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία με τη Ρωσία, σύμμαχο της κυβέρνησης, για την απομάκρυνση τραυματιών από τον πολιορκούμενο θύλακα κοντά στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με την οργάνωση, η συμφωνία επιτεύχθηκε κατόπιν επικοινωνίας με τη Μόσχα, μέσω των Ηνωμένων Εθνών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button