ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Γαραγαλιάνων Σπύρος Μπουντάς

Διετέλεσε δήμαρχος στον πρώηνδήμο Γαργαλιάνων για δύο θητείες

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 81 ετών ο πρώην δήμαρχος Γαργαλιάνων και γιατρός, Σπύρος Μπουντάς. Ο εκλιπών είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό και τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Ο Σπύρος Μπουντάς ήταν επιστήμονας, διατηρούσε επί σειρά δεκαετιών ιατρείο στους Γαργαλιάνους και πρόσφερε στους συνανθρώπους του και στην Αυτοδιοίκηση.

Διετέλεσε δήμαρχος στον πρώην δήμο Γαργαλιάνων για δύο θητείες και συγκεκριμένα από το 1994 έως το 2002.

Επίσης, διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Τριφυλίας από το 1990 έως το 1994.

Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για το πότε θα γίνει η νεκρώσιμη ακολουθία.

*φωτογραφίες από το αρχείο του Αθανάσιου Τερζάκη

 

Σχετικά Άρθρα

14 Σχόλια

  1. Η πόλη των ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ αποχαιρετά ένα επίλεκτο μέλος της,τον γιατρό και τον δήμαρχο του τ.Δήμου ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΣΠΥΡΟ ΜΠΟΥΝΤΑ.Υπήρξε άνθρωπος της προσφοράς για 50 χρόνια.Τίμησε το λειτούργημα του γιατρού με αυτοθυσία ,αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια.Αγάπησε την κοινωνία και η κοινωνία ετίμησε ΑΥΤΟΝ.
    Καλό παράδεισο αγαπητέ μας γιατρέ και δήμαρχε.
    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ

  2. Σπουδαίος γιατρός και άνθρωπος. Ανιδιοτελής στην άσκηση του λειτουργήματος του, απόλυτα συνεπής στις πράξεις και τους λόγους του, πιστός φίλος. Εμβληματική προσωπικότητα της κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας της πόλης των Γαργαλιάνων. Τιμήθηκε από τους συμπατριώτες του όπως τους τίμησε και αυτός. Το κενό του δυσαναπλήρωτο.
    Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ φίλε Σπύρο.

  3. Πολύ λυπηρή είδηση. Δεν μετριούνται οι άνθρωποι που είχε βοηθήσει και περιθάλψει ακόμα και δωρεάν. Κάθε ώρα και στιγμή, μέρα και νύχτα δίπλα στον συμπολίτη του. Και φυσικά και Δήμαρχος της πόλης μας. Ιατρός και άνθρωπος με όλη τη σημασία της λέξης. Δυστυχώς, τα 81 χρόνια είναι πολύ λίγα για ανθρώπους τέτοιου ήθους και αξίας. Θα ζει πλέον στην μνήμη μας.
    Ας είναι ελαφρύ το γαργαλιανιώτικο χώμα που θα τον σκεπάσει.

  4. Σπουδαίος άνθρωπος και λαμπρός επιστήμονας! Ανήκει σε εκείνους που η Ιστορία της πόλης μας έχει καταγράψει και θα συνεχίσει να μνημονεύει με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για την τεράστια συνεισφορά του σε ΄όλα τα επίπεδα που ασχολήθηκε.
    Καλό Παράδεισο αγαπητέ συμπολίτη, γιατρέ και δήμαρχε!

  5. Ξυπνησα μαθαινοντας τα χειρωτερα νεα, εφυγε απο την ζωη ενας υπεροχος ανθρωπος ενας ανθρωπος που παντα κοιτουσε τον συμπολιτη του με σεβασμο και αγαπη, οσα χρονια και αν περασαν ποτε δεν ξέχασα αυτον τον υπεροχο ανθρωπο κρημα, ας ειναι ελαφρη το χωμα που τον σκεπαζει, κσλο παραδεισο Γιατρε μου🙏🏻🕯

  6. Οι Γαργαλιάνοι μένουν φτωχότεροι λόγω της απώλειας του ιατρού και πρώην Δημάρχου του Σπύρου Μπουντά. Εξαίρετος άνθρωπος και επιστήμονας, με πολύχρονη προσφορά στον τόπο του, θα λείψει στους συμπολίτες του.
    Καλό Παράδεισο, Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ φίλε και συμπατριώτη Σπύρο

  7. Ο τόπος είναι φτωχότερος..σήμερα έφυγε από κοντά μας ο γιατρός όλων μας,ο φίλος μας, ο συμβουλή τορας μας.
    Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Σπύρο, θα σε θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη. Καλή αντάμωση στην γειτονιά των αγγέλων.

  8. Aντίο στο Καλό μου Φίλο
    Aντίο στον Άνθρωπο
    Aντίο στον Επιστήμονα – ιατρό
    Aντίο στο Δήμαρχο των Γαργαλιάνων
    Καλό σου ταξίδι στην αιωνιότητα και καλό παράδεισο , φίλε μου Σπύρο .
    Θα σε θυμόμαστε για πάντα γι αυτό που υπήρξες και γι αυτό που προσέφερες με αγάπη και ανιδιοτέλεια .

  9. Εφυγε ενας υπεροχος ανθρωπος ο Γιατρος που ολοι γνωρισαμε και ολοι εμπιστευτηκαμε και αγαπησαμε, τον θυμαμε και ας ειμαι μακρια απο την πατριδα πολλα χρονια, ηταν ο Γιατρος που παντα ηταν εκει να βοηθησει, να σε συμβουλεψη να σε προσεξει καλο ταξιδι Γιατρε καλο παραδεισο, θα σε θυμωμαστε παντα με σεβασμο και αγαπη!

  10. ΦΤΩΧΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ, ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΠΥΡΟ ΜΠΟΥΝΤΑ ! ΑΝΙΔΙΟΤΈΛΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΎΡΑΣΤΟΣ, ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΡΘΩΠΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΟΡΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΆΤΗ ΜΈΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΤΟΥ ΠΝΟΉ! ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΎ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ !
    ΑΝΤΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ ΦΙΛΕ! ΚΑΛΟ ΠΑΡΆΔΕΙΣΟ…

  11. Μεγάλη η απώλεια για τους Γαργαλιανους. Ένας εξαιρετος επιστήμονας, ενας ανιδιοτελής δήμαρχος, ένας υπέροχος Άνθρωπος! Καλό παράδεισο! Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια του!

  12. O ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΟΥΝΤΑΣ ΥΠΗΡΞΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.ΥΠΗΡΞΕΝ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΤΙΜΗΣΕΝ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.ΑΦΗΝΕΙ ΜΝΗΜΗΝ ΑΓΑΘΗΝ.ΚΑΛΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΝ.

  13. Η μητέρα μου μόλις με ενημέρωσε για τον τραγικό θάνατο του σεβαστού γιατρού Μπούντα. Είχε σχέση μαζί μας μέσω γάμου. Η αδερφή του Ντίνα ήταν παντρεμένη με τον πρώτο ξάδερφο της μητέρας μου τον αείμνηστο κύριο Σερένες. Ο Δρ Μπούντας ήταν ένας τόσο ευχάριστος άνθρωπος που δεν είχε ποτέ αρνητικά λόγια για κανέναν και ήταν πάντα έτοιμος να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Είχε δώσει τον υποκρατικό όρκο και είχε ζήσει με αυτόν τον ιερό όρκο. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Καναδά, αλλά, σε πολλές καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα, ήταν πάντα διαθέσιμος όταν ένιωθα αδιαθεσία. Θα θυμάμαι την ταπεινοφροσύνη του και την ταπεινότητά του. Ο Θεός να ευλογεί την ψυχή του και να έχει έναν ευχάριστο παράδεισο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button