Ελλάδα

Πέντε μέρες μόνο οι διακοπές για τον Έλληνα

Κάπου κοντά και για λίγο και αυτό το καλοκαίρι, λόγω κρίσης

Ο εσωτερικός τουρισμός διανύει ακόμη μια δύσκολη χρονιά καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο Έλληνας θα πάει φέτος διακοπές το πολύ για 5 μέρες και μάλιστα σε προορισμό με χαμηλό κόστος μετακίνησης.

Προ ημερών, η Eurostat, στην τελευταία της ανάλυση για τις διακοπές των Ευρωπαίων πολιτών, ανέδειξε τους Έλληνες, μετά τους Ρουμάνους και τους Πορτογάλους, μεταξύ των Ευρωπαίων που δεν έκαναν ούτε ένα ταξίδι για τουρισμό, με το 75%, το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, να δηλώνει ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί.

Ο εσωτερικός τουρισμός, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», έχει μειωθεί στο 1/3 σε σύγκριση με την προ κρίσης περίοδο. Μάλιστα, ολοένα και περισσότεροι ξενοδόχοι, κυρίως σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, που απευθύνονται περισσότερο στο ελληνικό κοινό, εντάσσουν στις δυνατότητες πληρωμής τους τις άτοκες δόσεις.

Οι ξενοδόχοι επισημαίνουν επιπλέον ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης η περίοδος στην οποία συγκεντρώνεται η ζήτηση από Έλληνες τουρίστες έχει συρρικνωθεί στο ήμισυ και ακόμη λιγότερο, από το τέλος Ιουλίου έως και το πρώτο 20ήμερο του Αυγούστου.

Αντίστοιχα, έχει μειωθεί ο μέσος όρος διαμονής, που πλέον είναι έως 5 μέρες, όταν στο πρόσφατο παρελθόν ξεπερνούσε τη μία εβδομάδα για τον Έλληνα τουρίστα και διαρκούσε από 8-10 ημέρες.

Η υψηλή ζήτηση από το εξωτερικό, οι προκρατήσεις των Ευρωπαίων ήδη από τον Μάρτιο, ώστε να πετύχουν καλύτερες τιμές, ο περιορισμένος αριθμός των κλινών, αλλά και το υψηλότερο κόστος μετακίνησης έχουν απομακρύνει την ελληνική πελατεία από τους δημοφιλείς προορισμούς των νησιών του Αιγαίου, όπως οι Κυκλάδες, ενώ ακόμη και αν υπάρχουν κλίνες, το κόστος είναι σχεδόν απαγορευτικό για την ελληνική οικογένεια που είθισται να κλείνει τις διακοπές της την τελευταία στιγμής και πλέον έχει περιοριστεί στην υψηλή περίοδο του Αυγούστου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button