Τοπικά Νέα

Πέντε μαγευτικές παραλίες της Μεσσηνίας [εικόνες]

Βουτιά εκεί όπου η ελληνική φύση μεγαλούργησε!

Τι ονειρεύεται κάποιος για τις διακοπές του; Φυσικά πανέμορφες και μεγάλες παραλίες, όπου μπορεί να χαρεί τη θάλασσα! Η Μεσσηνία, ως γνωστόν, φημίζεται για τις καταπληκτικές παραλίες της με τα κρυστάλλινα νερά, οι οποίες είναι πολλές… Παραλίες ιδιαίτερες, μοναδικές, παράξενες, που ξεχωρίζουν ανάμεσα στις τόσες παραλίες-διαμάντια της Ελλάδας.

Η Καλογριά στην Στούπα

Η Στούπα είναι νεότερος οικισμός χτισμένος πίσω από μεγάλη και καλά οργανωμένη παραλία ενώ όλη η παραλιακή ζώνη έχει αρκετό κόσμο που απολαμβάνει τις διακοπές του στις ταβέρνες, τις καφετέριες και το βράδυ σε κάποια μπαρ. Το μικρό μυστικό της περιοχής είναι πάντως η μαγευτική παραλία της Καλογριάς. Η παραλία της Καλογριάς έγινε ευρέως γνωστή στο πανελλήνιο τον Ιούνιο του 2013 όταν με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου της περιοχής απαγορεύτηκαν οι ρακέτες (ή αλλιώς ξυλορακέτες) στην παραλία.

Ο Φονέας

Η παραλία του Φονέα είναι μία από τις πιο γνωστές «άγνωστες» παραλίες της Δυτικής Μάνης, καθώς βρίσκεται καλά «κρυμμένη» στο τέλος ενός μονοπατιού, ανάμεσα στα δέντρα. Βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία Δελφίνια, μόλις 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρδαμύλης, στο δρόμο προς Λακωνία.

Τα Περούλια

Ένα από τα πραγματικά παράξενα θαύματα της Μεσσηνίας είναι η ‘εξωτική’ παραλία Περούλια. Οι ελαιώνες καλύπτουν το έδαφος, το πράσινο φθάνει ως τα μικρά βράχια και ο ήλιος παίζει με τα χρώματα της θάλασσας.

Η Χρυσή Ακτή

Το Διβάρι/Ντιβάρι ή Χρυσή Ακτή είναι μια από τις πλέον γνωστές παραλίες της Πυλίας. Πρόκειται για μια τεράστια σε μήκος παραλία, μέσα στην ζώνη προστασίας Natura. Το Διβάρι βρίσκεται γεωγραφικά απέναντι από την Πύλο. Στο πίσω μέρος της παραλίας είναι η περιοχή της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας με σημαντικά είδη χλωρίδας και πανίδας.

Η Ελαία

Η Ελαία είναι μια υπέροχη παραλία στο Δήμο Τριφυλίας, συχνά αναφέρεται ως “Ελιά”, ενώ το παλιότερο όνομά της είναι “Μπούζι”. Απέχει μόλις 10 χμ από την Κυπαρισσία και είναι η βορειότερη παραλία της Μεσσηνίας, πολύ κοντά στα σύνορα με το Νομό Ηλείας. Πρόκειται για μια απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά με πεντακάθαρα νερά και υπέροχη φύση, αφού περιβάλλεται από ένα παρθένο κι εντυπωσιακό πευκοδάσος. Εκεί εκβάλλει η Νέδα, ενώ μέσα στο δάσος θα βρείτε ακόμα και πηγές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button