Κόσμος

Πήγε να πάρει τσιγάρα και είδε στη φωτογραφία του πακέτου το κομμένο πόδι του

Σοκ έπαθε ένας 60χρονος άνδρας από τη Γαλλία, όταν πήγε στο περίπτερο για να αγοράσει τσιγάρα και είδε το κομμένο πόδι του να φιγουράρει στην αντικαπνιστική φωτογραφία που είναι επάνω στα πακέτα.

Ο άνδρας που ζει στη Μετς υποστηρίζει ότι ουδέποτε έδωσε την άδεια να χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία του κομμένου του ποδιού για να γίνει αντικαπνιστική φωτογραφία.

«Ο πελάτης μου νιώθει προδομένος καθώς έχει πληγωθεί η αξιοπρέπειιά του με τη φωτογραφία. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν είνια πολύ ωραίο να βλέπεις την αναπηρία σου σε πακέτα τσιγάρων που πωλούνται παντού» δήλωσε ο δικηγόρος του 60χρονου.

Η Κομισιόν απάντησε ότι πρόκειται για σύμπτωση και ότι δεν είχε υποχρέωση να ζητήσει άδεια για τη χρήση της φωτογραφίες.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πριν από λίγες ημέρες στην Ιταλία ένας άνδρας αναγνώρισε σε πακέτο τσιγάρων πάλι στην αντικαπνιστική φωτογραφία, τη νεκρή γυναίκα του, χωρίς να έχει δώσει τη συγκατάθεση του για κάτι τέτοιο. Ο Ιταλός έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη και ζητάει αποζημίωση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Και στις δύο περιπτώσεις και στην περίπτωση του Γάλλου και στην περίπτωση του Ιταλού οι φωτογραφίες δεν συνδέονται με το κάπνισμα. Ο Γάλλος έχασε το πόδι του όχι επειδή είχε φράξει κάποια αρτηρία του αλλά από επίθεση που είχε δεχτεί σε κάποιο ταξίδι του στην Αλβανία, ενώ η γυναίκα του Ιταλού είχε πεθάνει από άλλη αιτία που καμία σχέση δεν είχε με το κάπνισμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button