Τοπικά Νέα

Πίστωση στον προϋπολογισμό του Δήμου Τριφυλίας για την ανάπλαση της πλατείας Γαργαλιάνων

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δήμου Τριφυλίας η εκτός ημερήσιας διάταξης εισαγωγή θέματος, που αφορούσε τροποποίηση προϋπολογισμού (εισήγηση προς το Δ.Σ.) συνολικού ποσού 731.830 ευρώ, αφορούσε μεταξύ άλλων και τη δημιουργία νέου κωδικού για την ανάπλαση πλατείας Γαργαλιάνων.

Ωστόσο, έντονη ήταν η αντίδραση του Γιάννη Μερκούρη, για το χρόνο και τον τρόπο που η δημοτική αρχή αποφάσισε να φέρει το θέμα στη συνεδρίαση, καταγγέλλοντας τον τρόπο που λειτουργεί.

Ειδικότερα, ο κ. Μερκούρης σημείωσε τα εξής:  «Δε συναινώ να εισαχθεί το θέμα αυτό για συζήτηση και λήψη απόφασης από το Σώμα διότι: Ένα θέμα πολύ σοβαρό το φέρνετε εκτός ημερήσιας διάταξης πενήντα λεπτά!!! πριν τη συνεδρίαση, όταν η πρόσκληση έχει κυκλοφορήσει από το μεσημέρι της Παρασκευής. Δεν ήταν έτοιμη; Ακολουθείτε αυτά τα δύο χρόνια μια τακτική που εμένα προσωπικά με προσβάλει και πιστεύω και τα άλλα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής. Θέματα σοβαρά έρχονται την τελευταία στιγμή. Προσπαθείτε να μας αιφνιδιάσετε; Μας θεωρείτε δεδομένους ότι δεν θα αντιδράσουμε και όταν αντιδρούμε μας υβρίζετε. Για πολλοστή φορά θα επισημάνω ότι λειτουργείτε απρογραμμάτιστα. Γιατί τόση βιασύνη για τη σημερινή τροποποίηση; Είμαστε ένα μήνα πριν την εκπνοή του χρόνου. Τι μπορείτε να κάνετε; Ακολουθεί προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα και πριν την ψήφισή τους δεν θα μπορείτε να λειτουργήσετε. Ακατανόητη αυτή η βιασύνη σας. Γρήγορα ξεχνάτε την επισκευή του κτιρίου ρολογιού στα Φιλιατρά, το στοιχειωμένο έργο στο Καλό Νερό, την αποκατάσταση του δημοτικού κτιρίου στον Πύργο Τριφυλίας και τις εργασίες στο κλειστό Γυμναστήριο Γαργαλιάνων, για το οποίο υπάρχει πρόσφατη απόφαση του υπερκείμενου οργάνου, του Δημοτικού Συμβουλίου. Για τη δημιουργία του κωδικού της πλατείας Γαργαλιάνων οφείλατε να έχετε έλθει σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία. Προχωράτε σε μια κίνηση επίδειξης δύναμης και δεν σας απασχολεί η άποψη των πολιτών. Όσο για τη στέγη του Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου έπρεπε να είχατε ήδη αναθέσει το έργο όπως προβλέπεται και όπως πράξατε για εργασίες αγροτικής οδοποιίας στη Δ.Ε Γαργαλιάνων. Ζητήστε και καμιά προσφορά για τις απευθείας αναθέσεις !! Αν επιμένετε να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, ψηφίζω ΚΑΤΑ και καταγγέλλω τον τρόπο που λειτουργείτε».

Στην τροποποίηση περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αύξηση εσόδων από μείωση προβλεπόμενων εξόδων από: Επισκευή σχολικών κτιρίων Κυπαρισσίας ποσού 96.330 ευρώ, Επισκευή κτιρίου ρολογιού και δημοτικού καταστήματος Φιλιατρών ποσού 34.825,45 ευρώ, Επισκευή Δημ. Καταστήματος Πύργου ποσού 24.844,26 ευρώ, Εργασίες κλειστού γυμναστηρίου Γαργαλιάνων ποσού 67.762,29 ευρώ, Ανάπλαση Κοινοχρήστων χώρων Καλού Νερού (Νέο έργο) ποσού 91.800 ευρώ, Δημιουργία νέων πιστώσεων για: Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση & εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες 87.420 ευρώ και Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων 328.848 ευρώ. Έξοδα – Ενίσχυση υπαρχουσών πιστώσεων: Επισκευή σχολικών κτιρίων Αετού ποσού 48.780 ευρώ, Δημιουργία νέων πιστώσεων: Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση & εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες ποσού 134.970 ευρώ, Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων ποσού 548.080 ευρώ.

Τελικά, με ψήφους της συμπολίτευσης η τροποποίηση “πέρασε” από την Οικονομική Επιτροπή.

Σχετικά Άρθρα

3 Σχόλια

  1. Σωπα ρε Μερκούρη που σε προσβάλει. Ξεχνάτε τι κάνατε τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς δεν ξεχνάμε και είμαστε εδώ για να σας το θυμίζουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button