Αγροτικά

Παίρνει πάνω του το ΥΠΑΑΤ την δακοκτονία για το 2019

Αφαιρείται από τις Περιφέρειες η αρμοδιότητα προμήθειας των υλικών δακοκτονίας, την οποία θα την αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το 2019, σύμφωνα με τροπολογία που έχει κατατεθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. – Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

Η εν λόγω τροπολογία προβλέπει, επίσης, ότι η Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥπΑΑΤ θα εισηγείται στο υπουργείο Εσωτερικών το ύψος των δαπανών προμήθειας υλικών δακοκτονίας, προκειμένου να γίνει μεταφορά της συγκεκριμένης πίστωσης στον προϋπολογισμό του υπουργείου από τις Περιφέρειες.Επιπροσθέτως, παρατείνεται και για το έτος 2019 (ίσχυε για τα έτη 2017 και 2018) η δυνατότητα ανάθεσης της εκτέλεσης των εργασιών δακοκτονίας στους προσωρινούς μειοδότες, μέχρι την ολοκλήρωση των Διαγωνισμών με την υπογραφή των οικείων συμβάσεων.

όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα εκτέλεσης προσυμβατικού έργου δακοκτονίας για το 2019 ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις στην έναρξη των διαδικασιών.

Συνοδευτικά αρχεία

Το κείμενο της τροπολογίας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button