Ελλάδα

Παγώνη: Θα φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα εάν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα

«Στο ρεβεγιόν, όταν καλέσετε ακόμα και ένα ζευγάρι, δεν ξέρετε αν ο διπλανός σας είναι ασυμπτωματικός. Εάν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα, μπορεί να φτάσουμε και στα 1500 και τα 2000 κρούσματα. Αν φτάσουμε αυτόν τον αριθμό θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στα νοσοκομεία».

Ακόμη ένα καμπανάκι κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα έκρουσε το πρωί της Παρασκευής στο MEGA η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και αντιπρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Ματίνα Παγώνη.

«Τώρα γίνονται πάρα πολλά τεστ, και σωστά γίνονται. Ο κόσμος αρκετά έχει τρομάξει. Έχει θορυβηθεί. Θα εφαρμόσει νομίζω τα μέτρα, γιατί η νεολαία αρχίζει και συνειδητοποιεί την κατάσταση.Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι από 18 έως 39 ετών», συμπλήρωσε η ίδια.

«Σε 15 ημέρες από αύριο που θα βάλουμε μάσκες, θα περιμένουμε μείωση των κρουσμάτων. Η πλειοψηφία του κόσμου έχει συνειδητοποιήσει τι μας περιμένει. Εμείς δε στα νοσοκομεία το έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως. Για να φτάσουν τα κρεβάτια πρέπει να έχεις και προσωπικό», κατέληξε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Την ίδια ώρα, με νέα δεδομένα λειτουργεί από σήμερα ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από την νόσο Covid-19 έπειτα από την επικαιροποίησή του.

Από σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, η Περιφερειακή Ενότητα της Καστοριάς εντάσσεται στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου), ενώ στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) εντάσσονται πλέον οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button