Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

«Παλαιό Λουτρό – Ποταμιά» – Στο μεταίχμιο της ιστορίας και της φυσικής ομορφιάς

Με την πολύτιμη συνδρομή του Πέτρου Τζωρτζίνη και του Γιώργου Σταθόπουλου ο φορέας ψηφιακής προβολής «Στην ομορφιά που χάνεται» βρέθηκε σε δύο γραφικά και ιστορικά χωριά του Δήμου Πύλου Νέστορος, στο Παλαιό Λουτρό και την Ποταμιά. Τ

ο Παλαιό Λουτρό βρίσκεσαι στο ΤΡΙΕΘΝΕΣ καθώς εδώ σμίγουν και χωρίζουν τα όρια τριφυλίας πυλίας μεσήνης. Αν και γοητευτικό χωριό δεν κατόρθωσε να συγκρατήσει την φυγή των ανθρώπων του. Απέναντι από το χωριό άλλωστε δεσπόζει το όρος Κουφιέρος και η ομώνυμη σπηλιά..

Σημείο αναφοράς το δέντρο με την βρύση σε ύψωμα του χωριού με απέραντη θέα. Μετά το Παλαιό Λουτρό ο επισκέπτης αντικρίζει και την πινακίδα με την ένδειξη Ποταμιά. Τα κουδουνίσματα από τα αιγοπρόβατα και το κελάρυσμα του νερού σαν φθάνει στην είσοδο της Ποταμιάς, τον προετοιμάζουν για την αποκάλυψη ενός άλλου γνήσιου χωριού. Διασχίζοντας το μονοπάτι επάνω από την πηγή που συναντά με την άφιξη του στο χωριό, ανακαλύπτει μυστικά περάσματα που στο διάβα τους κρύβουν κήπους αρχοντικά και πέτρινα παραδοσιακά σπίτια. Δυστυχώς τα περισσότερα έχουν μείνει σχεδόν στη μέση κάποιας ανάπλασης .

Την ψηφιακή παρουσίαση ανέλαβε ο Γιάννης Λάσκαρης εκπροσωπώντας τις «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Δ.Μεσσήνης» που στόχο έχουν την πολιτιστική σύζευξη και κοινή ανάδειξη γειτονικών δήμων. Περισσότερες πληροφορίες για τα δύο αυτά χωριά υπάρχουν στο διαδίκτυο στις ιστοσελίδες :

www.palaioloutroepiskepsi.blogspot.com

www.potamianestorosmessinias.blogspot.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button