Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Παμπελοποννησιακό αγροτικό συλλαλητήριο στην Τρίπολη

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεώς τους θα προχωρήσουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι το επόμενο διάστημα, όπως γνωστοποίησαν σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν χθες το μεσημέρι σε ξενοδοχείο της Μεσσήνης.

Όπως γνωστοποίησαν, το επόμενο 15νθήμερο οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στους νομούς της Περιφέρειας, ενώ την 1η Ιουλίου θα μετάσχουν στην Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ στην Τρίπολη που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλογών Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ).

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη «οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βλέπουμε την παραγωγή μας να καταστρέφεται και παράλληλα να μειώνεται όλο και περισσότερο το εισόδημά μας όχι μόνο από τις καιρικές συνθήκες αλλά και από τις πολύ χαμηλές τιμές που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κάτω από το πολύ υψηλό κόστος παραγωγής».

Ειδικότερα για φέτος σημειώθηκε πως «για άλλη μια χρονιά οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βρίσκονται μπροστά σε μια απελπιστική κατάσταση βλέποντας την παραγωγή να καταστρέφεται από τον παγετό, την χαλαζόπτωση και τον καύσωνα στα μέσα Μάη. Αποτέλεσμα σε όλη την Πελοπόννησο και σε όλα τα είδη παραγωγής η ζημιά να φτάνει ακόμα και στο 100%».

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι με τις κινητοποιήσεις τους διεκδικούν:

Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός!
Αγώνας έως την δικαίωση!

Exit mobile version