Ελλάδα

Πανάκριβο συμβόλαιο θανάτου: «Γάζωσαν» με 50 σφαίρες τον «Ράμπο» και τον κουνιάδο του

Με περισσότερες από 50 σφαίρες «γάζωσαν» τον Β.Ρ. και τον κουνιάδο του Δ.Μ. οι εκτελεστές με τα δύο Καλάσνικοφ τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στον Κορυδαλλό.

Η ενέδρα στήθηκε στο σπίτι του Β.Ρ, όπου είχαν στήσει καρτέρι οι δράστες που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο μάρκας Ford.

Πληροφορίες του iEidiseis αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί συνέλεξαν περισσότερους από 50 κάλυκες, ενώ ο Β.Ρ. δέχτηκε σφαίρες στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στην κοιλιακή χώρα, στη θωρακική χώρα, στα πόδια και στα χέρια. Ο κουνιάδος του Δ.Μ. δέχτηκε σφαίρες από τη μέση και κάτω.

Για τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είναι ξεκάθαρο ότι ο βασικός στόχος των εκτελεστών ήταν ο Β.Ρ. Αίσθηση προκάλεσε τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν βρέθηκαν όπλα στην κατοχή των δύο νεκρών ανδρών. Ο Β.Ρ. ήταν ένας άνθρωπος, όπως λένε αστυνομικές πηγές, που ήξερε ότι έχει εχθρούς και έτσι θα περίμενε κάποιος να οπλοφορεί για την προσωπική του ασφάλεια.

Ως προς τον τρόπο δράσης των εκτελεστών, ο βασικός τους στόχος (δηλαδή ο Β.Ρ.) ήταν μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητό του και πιο συγκεκριμένα στη θέση του οδηγού. Αυτό το γνώριζαν οι δράστες και γι’ αυτό χρησιμοποίησαν Καλάσνικοφ, δηλαδή όπλο με τεράστια ισχύ. Εκτιμάται ότι είτε τον πυροβόλησαν όταν άνοιξε την πόρτα του Ι.Χ. είτε άνοιξαν οι δράστες την πόρτα και τον πυροβόλησαν εξ επαφής (όπως είναι η επικρατέστερη εκδοχή). Ο κουνιάδος του ήταν ήδη έξω από το αυτοκίνητο, καθώς φέρεται να είχε αποβιβαστεί λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι στο σημείο της επίθεσης υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν το οπτικό υλικό έχει περιέλθει ή όχι στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικές πηγές με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους υποθέσεις κάνουν λόγο για ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου. Ο Β.Ρ. ήταν από τα πιο γνωστά ονόματα στον κόσμο του Πειραιά και είχε επαφές από το παρελθόν με τα πιο «βαριά» ονόματα της νύχτας. Κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για συνέργεια στη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, οπαδού του Παναθηναϊκού, ενώ είχε μπει στο μικροσκόπιο της Δίωξης Εκβιαστών λόγω των επαφών του με κυκλώματα της νύχτας.

Ο Δ.Μ. που βρισκόταν δίπλα του χθες τα μεσάνυχτα ήταν από τα άτομα του στενού του περιβάλλοντος. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών προσπαθούν να συλλέξουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής από το προηγούμενο 24ωρο, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι έγιναν κατοπτεύσεις του χώρου.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι εκτελεστές έχουν επαναλάβει κατά το παρελθόν τέτοιου είδους χτυπήματα, καθώς ο τρόπος με τον οποίο δολοφόνησαν τα θύματά τους δείχνει άτομα με εμπειρία στο χειρισμό οπλισμού μεγάλης ισχύος. Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστούν ομοιότητες με παλαιότερες μαφιόζικες ενέργειες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button